Pàgines

dijous, 31 de març del 2011

Compte que es planten!

El govern diu que es planta l'endemà que el ZP digués que les autonomies estaran limitades pel sostre de despesa de l'estat. Per si de cas, a més, la Salgado diu que si la Generalitat, audaçment, es planta, no la deixarà emetre deute a llarg termini.

Molt interessant això de plantar-se. Què vol dir plantar-se? Segurament, em temo, no res.

i és que l'educació pública ja ha rebut, i la sanitat pública està en el procés de "reducció de despesa" que sabem que es traduirà en més cues i amb llistes d'espera més llargues, com a mínim. És dir, que tot aquell que no tingui capacitat per pagar-se sanitat privada -la majoria- veurà empitjorar un servei que afecta directament a la qualitat de vida.

Segurament no res vol dir això de "plantar-se". Tanmateix, en una fabulosa combinació de dates, el 10 d'abril es farà la consulta per la independència a Barcelona, i el 13 i 14 es debatrà la moció de Solidaritat sobre la Independència de Catalunya. Per si fos poc, avui mateix l'ex-president Jordi Pujol ha votat a favor de la independència en aquesta consulta popular.

Hom podria llegir, de forma optimista, que "plantar-se" vol dir independència.

Però de forma més aproximada, al meu parer, vol dir "que potser direm que podríem, en cas d'alineació astral i sempre que aquest fos el sentir àmpliament majoritari de la ciutadania, parlar d'un hipotètic i, sens dubte, remot, debat sobre la conveniència d'encetar, o no, un procés que permetés no limitar-nos el dret a decidir en tot allò que ens semblés escaient incloent, tot i que ara no toca, assolir les màximes cotes de sobirania nacional i una nova forma de relació amb el govern de l'estat si s'escaigués, o àdhuc, Déu mos en guard! quelcom de diferent."

És això no? doncs bé, si a mi em sembla que és ben bé això i  només soc un humil blocaire ¿perquè es pensen que un tauró com el Rubalcaba no s'està pixant de riure amb les performances i declaracions tan tipiques de la nostra latitud?

Plantar-se? a mi em sembla que fins que no es parli clarament de referèndum oficial d'autodeterminació,  i de proclamació unilateral de la Independència, a Madrid seguiran tenint la paella pel mànec. I els calers.

I mentrestant, els pensionistes catalans, a fer més cues i a esperar més temps per a fer-se els anàlisis. I també ens faran pagar els medicaments, i el que calgui per a quadrar els números.

Què hi farem. És el millor dels mons. I, en tot cas, com que amb una bona performance se'ns passa la mala llet, doncs au, res, fem-ne una de ben maca, amb diables, castells i un manifest ben impactant. I l'endemà tots a treballar. Que qui dia passa, any empeny.

Que tremolin a Madrit que ens plantem! cagats estan!