Pàgines

dimarts, 8 de març del 2011

Dia Internacional de la Dona Treballadora

Dieun que fa molts anys, un grup de dones , treballadores, van morir cremades per l'incendi que havia provocat l'amo per a fer-les sortir de la fàbrica on s'havien tancat per fer vaga, per reclamar millores en les seves condicions de treball.

La història potser no va ser exactament aquesta, però així és com es recorda popularment.

En record d'aquells fets es celebra cada 8 de març el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Avui, estem en una crisi econòmica que fa tres anys que dura. S'ha aprovat una reforma laboral i una de les les pensions. Veiem com creix l'atur de forma imparable. Totes aquestes agressions van en una direcció: retallar els drets laborals i socials adquirits per anys de lluita, per màrtirs com les dones que van morir cremades. Potser aquells sacrificis van ser endebades?

Els treballadors, homes i dones, hem de plantar cara. No hi ha gran cosa més a dir. Aquest món no és el que van somiar aquells treballadors ni és amb el que ens hem de conformar.

Prenguem exemple de dignitat. Prenguem exemple de coratge.

Les dones, treballadores fora i dins les llars, treballadores per partida doble en tantes ocasions. Treballadores no reconegudes en tantes d'altres. Elles porten en aquest dia la bandera de la reivindicació.

Un altre món és possible: Un món amb conciliació autentica entre la vida familiar i laboral, un món sense desigualtats salarials pel gènere, un món sense discriminació sexual al treball, un món sense terrorisme masclista, un món sense repressió de la sexualitat femenina, un món que deixi de fer servir el cos de la dona com un objecte.

Un món que volem millor per a les nostres filles i fills.


8 de març. Dia de la Dona Treballadora. Un bon dia per a la reivindicació i la lluita.

Estimades, amigues, companyes... una salutació en el vostre dia.