Pàgines

divendres, 30 d’octubre del 2009

...and again

Una cosa que em sobta i que em crida molt l'atenció, suposo que no només a mi, en 'observar l'evolució dels casos de corrupció que s'han destapat és el diferent tractament que reben els acusats:

Cas Millet: destapat al maig o al juny. El senyor s'ha declarat culpable. Estem parlant de quantitats milionàries. Encara és hora que l'engarjolin. Va amunt i avall com si res. Aquí no ha passat res.

Cas Pretòria: en furgons de la Guàrdia Civil, cap a Madrid. Tots engarjolats.

¿Curiós no?

Doncs bé, una teoria de persona malpensada:

Millet, corrupte, a més ha estat "corruptor". AL voltant de Millet hi ha una xarxa d'influències, favors, "préstecs"... El Millet va remenar les cireres i se'n va aprofitar, i va ser prou astut com per a no quedar-se-les només per a ell. Altres van conèixer i aprofitar-se'n dels seus "negocis".

Resultat, doncs que el Millet no ha anat a la presó. Faltaria més. Imagina't tu què passaria si es poses a fer una llista dels seus "amics". Bé, potser acabarà fent la llista dels "amics". Potser ja ha començat a escriure-la...

En canvi, els "pretorians", corruptes, van deixar-se endur per l'avarícia i no ven prendre la precaució de crear-se una xarxa de seguretat a base de favors i influències. Potser es pensaven que a l'ostentació de càrrecs públics, àdhuc electes, els proporcionava la seguretat necessària per fer i desfer al seu gust.

El cas és que els "pretorians" són tots a la presó i el Millet, en canvi, va fent la viu-viu.

Lliçó d'avui: ...i és que per ser corrupte també cal ser senyor.

Faria gràcia sinó fos perquè fa molta pena, i és molt preocupant. Quina xarxa de corruptes deu haver al voltant de Millet que és prou forta com per aturar un empresonament que hauria d'haver estat fulminant.

I si no és així que ho demostrin clarament. Ens estem jugant la ja poca credibilitat que es mereix el sistema. No és que em preocupi gaire el sistema en si, però sí que em preocupa veure que els meus impostos només serveixen per a finançar a tots aquests paràsits. Vull que rodin caps.

Acabo igual com vaig fer ahir: La tempesta de merda no ha fet més que començar.