Pàgines

dijous, 10 d’abril del 2008

tempestes

Plourà, això diuen els del temps. També diuen que pal·liarà una mica la sequera però que, en cap cas, en serà la solució i ni molt menys la solució definitiva.

Però agraïts a qui sigui. Tot el temps que es retardi l'execució de les mesures excepcionals és temps que es guanya per acabar desaladores o la potabilitzadora del Prat, o per enllestir infraestructures suficients per evitar el desastre nacional que suposarien les restriccions a l'àrea metropolitana.

Es tracta d'una cursa contra el temps per parar un cop devastador.

Per això, la cosa del Roina em produeix tanta perplexitat. Que algú m'ho expliqui. Perquè des de CiU hi ha aquesta obsessió amb el riu occità si, com diuen, es tracta d'una obra que trigaria una dècada i mitja a estar en funcionament? perquè el ZP li va donar a entendre al Duran que "estudiarien el transvasament del Roina" i avui el Moratinos diu que no està en l'agenda? és la primera mentida del ZP en el compte de CiU en aquesta legislatura encara no estrenada?

Bé, si més no, en Ridao i Esquerra ja li ha plantificat el primer NO al ZP. Alguna cosa haviem d'haver après d'aquests darrers dos anys.

En Duran, però, deu estar contentissim. ZP Encara no és president i ja està mentint.Aquesta legislatura promet.

Però, és clar, si li fa això als "socis preferents", què no li farà als "governs amics"? Com es justifica la putada de la negativa al govern català pel transvasament del Segre?

Al ZP se la bufa, és clar. Demà serà investit president que és el que vol, i prou. Si a més plou a Catalunya i es pot anar tirant sense arribar a les mesures excepcionals. Doncs millor.

Malgrat el ZP, però, més ens val que plogui.

Canvi. Una notícia que prové del Parlament Europeu "A Europa hi han dinou milions d'infants pobres". Com és que els mitjans no s'han fet ressò d'aquesta notícia? Potser perquè en la llista de pobresa infantil Espanya també queda retratada?

En canvi, sí que se n'han fet d'aquesta: "el president de la CEOEveu poques mesures del govern espanyol per alleugerir la crisi econòmica" (el País). El missatge és similar al del Pedrito Solbes, i al del Rajoy. Venen vaques flaques i calen moderació salarial, flexibilització del mercat laboral, liberalització de mercats ...

Incís: "Foment del Treball", la patronal catalana, ha tornat a la CEOE, la patronal espanyola, després de dos anys de funcionament "autonom", per no dir "d'independència". Serà que veuen la sociovergència més a la vora.

Reprenc. El senyor de la CEOE ens diu que preveuen que tindran menys beneficis. Com que això no els agrada, els sous no pujaran, volen deixar de pagar impostos, volen poder acomiadar sense indemnitzar i precaritzar el treball, volen estalviar-se tot allò que es puguin estalviar i, posats a pagar, que els costos es repercuteixin entre tots els ciutadans. I podríem seguir.

Ells en diuen ideologia neoliberal, però no: És avarícia. En el seu cas, una psicopatia perillosa que ens afecta a tots.

La seva resposta a les vaques flaques és que nosaltres ens estrenyem el cinturó: Ells seran més rics, i nosaltres, més pobres.

No n'hi ha prou amb que plogui. El que cal és una tempesta.