dijous, 3 d’abril de 2008

Grup ERC-IU-IC

Esquerra formarà grup al congrés de Madrid, conjuntament amb Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya. Es podrà fer gràcies al préstec de vots que temporalment farà el BNG. Per la raó que sigui, el Bloque no formarà part permanentment de l'esmentat grup.

Crec que és una bona decisió. El grup "mixt" que formaran els cinc diputats d'ERC-IU-IC tindran més visibilitat que si tots plegats haguessin passat al grup mixt, pròpiament dit.

A més, encara que els diputats del nou grup tindran independència de vot i que és un grup de caràcter "tècnic", no es pot deixar de veure que hi ha una coincidència ideològica força important. El nou grup tindrà força coherència. Probablement els veurem votar junts en la major part de les ocasions.

Aquests dies hem vist oferiments de diputats entre grups i partits. Les coses, finalment, queden clares: Esquerra te grup "propi" al congrés pactant amb IU i IC, que són els aliats naturals de l'esquerra, a més de l'aliat catalanista que és IC. El nou grup tindrà doncs quatre diputats catalanistes: els tres d'Esquerra i el d'Iniciativa; Per la seva banda CiU rep el préstec de tres senadors del PSOE per a formar grup al senat.

Amb el grup ERC-IU-IC, Catalunya guanya veu al congrés. Una veu independent del PSOE, i una veu amb un discurs, òbviament, diferent al de CiU. És, per tant, una bona notícia. Si més no, jo ho veig així.

Sí, és clar, hauria estat millor un grup propi. Però això és el que no van voler els ciutadans que van anar a votar i, sobretot, els que no ho van fer.
Publica un comentari a l'entrada