Pàgines

dissabte, 30 de desembre del 2006

missatge i pregària

M'ha agradat el missatge de Nadal del President. L'hauria pogut firmar Carod. Quan he sentit que volia "una Catalunya lliure, justa i solidària" he pensat que si això mateix ho diu Carod, la tenim armada. D'altra banda, l'expressió és tan interpretable com es vulgui i, evidentment, Montilla no és independentista, així que no cal fer escarafalls. Igual com si aquesta frase l'hagués dita Carod. És que hi ha algú que no estigui d'acord amb aquest enunciat?
I m'ha agradat l'aposta d'esperança envers la pau al País Basc. El ZP diu que amb violència no hi ha diàleg. No estic d'acord. Malgrat la violència ha d'haver diàleg. Potser és que cal replantejar-se els objectius. El primer objectiu del diàleg és aturar la violència. Avui hi han dos morts més. Dues condemnes a mort signades i executades. Cal detenir als culpables. La sang dels morts cau sobre la seva consciència. Però cal obrir camins per la pau. Crec que s'ha esperat massa d'aquest procés de pau. Ni ETA es rendia, ni Espanya anava a obrir una via per a l'autodeterminació dels bascos. Era un treva. Quines expectatives tenien uns i altres? Perquè no s'ha aprofitat aquesta oportunitat? em nego a creure que estigui perduda del tot. Si us plau, no tanqueu les portes del diàleg! parleu! busqueu un camí per fer la pau!
Ara cal fer dol pels morts. Però no us equivoqueu. Caldrà seguir parlant i buscar espais i qüestions per negociar.
Caldrà legalitzar Batasuna i caldrà acostar als presos. I caldrà seguir parlant.
I ara cal pregar pels morts, dels conflictes, de les guerres, de la injustícia entre els humans. Pels que pateixen. Per aquest món desesperat. Per la pau.

Senyor, que aquest any nou sigui, t'ho prego, millor que el que acaba.
Doneu-nos la pau, Senyor. Feu-nos prou valents per no odiar l'enemic. Feu-nos forts per combatre la injustícia. Feu, Senyor, que no tinguem por i que no caminem pel camí fàcil de la violència i la intolerància. I, sobretot, Senyor, no permetis que siguem indiferents.

1 comentari:

Dessmond ha dit...

Senyor, feus-nos arribar l'antídot per combatre tanta anestesia.
Bon 2007!