Pàgines

dimarts, 29 d’agost del 2017

Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.

Ahir es va registrar al Parlament  la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.

La mesa del Parlament encara no ha procedit a la seva tramitació. És un moviment tàctic per minimitzar els temps de resposta de l'estat espanyol. En tot cas, no hauria de trigar gaire a entrar. La CUP demana que es tramiti aquesta llei i la del referèndum abans de l'11 de setembre. El que està clar és que els terminis no són molt amples, avui no serà, potser tampoc demà. Però molt més lluny no es podrà anar.

Aquí teniu el text. L'enllaç és de la CCMA. He provat d'accedir a la web del Parlament per posar l'enllaç oficial, però sembla que la web del Parlament està col·lapsada. En tot cas, el document es pot descarregar d'un munt de llocs, com es pot comprovar amb una cerca ràpida.

Es tracta d'un text relativament curt (54 pàgines en el PDF enllaçat). Ja se n'han fet alguns primers anàlisis, com per exemple aquest, o aquest altre.

Personalment, ho trobo impressionant. Tal com ho veig jo aquest document és la Declaració d'Independència, implícita. Aquesta Declaració d'Independència serà referendada l'1 d'octubre i, si com s'espera, efectivament és referendada, a continuació vindrà la Declaració d'Independència explícita i el Procés Constituent.

No tinc paraules. Estem a pocs dies de que el Parlament aprovi aquesta llei. A pocs dies, doncs, de que aprovi la Declaració d'Independència (implícita).

Cal estar atents i disposats al que sigui. Cal seguir fent campanya pel sí. Cal seguir sumant.

Cal fer molta feina encara. Per començar, aprovar aquesta llei, però certament, que ja la tinguem em produeix una sensació d'emoció i vertigen. No per ser una llei esperada em deixa d'impressionar.

Però, tanmateix, encara està tot per fer... Un nou pas, important. Seguim. Confiança. Endavant.