Pàgines

dimarts, 29 de setembre del 2015

la màquina de fabricar independentistes torna a funcionar a ple rendiment.

El PP ha tornat a engegar la màquina de fer independentistes.

Es veu que la majoria absoluta independentista  en escons i la relativa en vots no han estat prou avís i, per si de cas, ara encausen a Mas, Rigau i Ortega.

A Mas se li poden retreure moltes coses: ser el responsable de polítiques liberals que han generat divisió social, ser el responsable de retallades públiques i privatitzacions ser el responsable d'un partit empastifat per greus casos de corrupció. Aquests són fets reals i Mas o n'és responsable directa o indirectament.

Però no és per cap d'aquests fets que Mas, Rigau i Ortega han estat encausats. Ho han estat per ser els responsables últims de la consulta del 9N2014 (per cert, sembla evident la correlació entre els resultats del 9N i els vots obtinguts per JxSí+CUP ,sí-sí; CSQEP, sí-no; i Unió, no).

Els volen empresonar perquè van posar les urnes el 9N. Al meu poble d'això se'n diu judici polític. Si s'empresona a algú a conseqüència d'un judici polític, aquest esdevé un presoner polític. Espanya vol que Mas, Rigau  i Ortega siguin presoner i presoneres polítiques.

És escandalós.

Ara mateix se sent el repic d'atuells al carrer. No sóc l'únic que creu que això és escandalós.

És una ironia del destí (no vull pensar que hagi estat triat a propòsit, com una provocació) que la data de la compareixença de Mas sigui el mateix dia que farà 75 anys de l'assassinat de Companys pels feixistes després de, oh sorpresa! un "judici" polític.

Mirem-ho pèr la banda positiva, l'estat espanyol ja no assassina presidents de la Generalitat, ara es conforma amb mirar d'empresonar-los. Ah! la democràcia!

Suposo que els votants del No, o una majoria, diguem que els de C's i PP, deuen trobar això molt graciós, oi? 

Res de nou d'altra banda. També va ser escandalós que els votants catalans a Itàlia es quedessin sense poder votar per culpa de "correus extraviats",  a afegir a les habituals dificultats per al vot exterior. D'això al meu poble en diem frau electoral.

El govern espanyol no pretén convèncer. Només és planteja vèncer. jugant brut, si cal. Volen vèncer als independentistes, però també als que malden per capgirar l'ordre establert mitjançant, potser,  un procés constituent unilateral, o "no subordinat". A aquests també els volen vèncer. No només vèncer. A tots plegats, l'estat espanyol ens vol anorrear.

En la seva ceguesa, però, l'estat espanyol s'ha cregut la pròpia propaganda que diu que diumenge van "guanyar en vots". Ara van molt forts i creuen que el cop de gràcia serà empresonar Mas. Escapçar el moviment independentista és el seu càlcul. Segueixen sense entendre res: si Mas no és president, ho serà Romeva, o Forcadell,  o Casals, o Junqueras.. o algún dels 71 diputats de JxSi i CUP, sense comptar Mas.

Avui la màquina de fer independentistes del PP s'ha posat a funcionar a ple rendiment i, segurament, més d'un ja s'ha penedit de no haver votat una opció independentista el 27S. Que no pateixin. Tindran l'oportunitat d'involucrar-se aviat en el procés constituent i de votar la Constitució de la República quan arribi el moment, d'aquí menys de 18 mesos.

Referèndum pactat... No em feu riure. No, mireu, JxSí i CUP han de posar-se d'acord, que s'hi posaran, i tirar endavant amb el procés constituent i, com diu Baños, més aviat que tard es farà la Declaració d'Independència.

Espero que CSQEP entenguin de quina banda està la democràcia i que no es pot demanar a l'escorpí que canvii la seva natura. Que ho vagin rumiant.

Mentrestant, els independentistes seguim endavant.