Pàgines

dilluns, 4 de febrer del 2013

Corrupció. L' Espanya inmòbil.

La setmana passada ha estat farcida de notícies sobre corrupció. L'empastifada toca directament la presidència del govern de l'estat. Les instàncies de major representativitat política i institucional, presidència de govern i monarquia, a ulls de l'opinió pública, estan tocades per la corrupció.

I se senten veus que parlen de dimissions, de mocions de censura, d'eleccions anticipades, d'obrir períodes constituents...

Opino que somien truites. Fet: el PP té majoria absoluta. Fet: la constitució no es toca.

En particular, això d'obrir un període constituent és d'allò més graciós.

A veure si ho anem entenent, els espanyols estan, majoritàriament, molt feliços i satisfets del seu "país". Si no fos així, el PPSOE no obtindria els 18 milions de vots que obté.

En qualsevol cas,l'opinió de la majoria dels espanyols només és rellevant per a determinar l'aritmètica del Congresos de los Diputados. On, per cert, elecció rere elecció resulta que els ciutadans de l'estat donen majories absolutes amplíssimes al duet PPSOE. En realitat, no hi ha alternativa.

A dia d'avui es pot assegurar que no hi hauran dimissions, ni mocions de censura ni res de res. Per descomptat, res de "processos constituents". De debò algú pot pensar seriosament que això passarà?

Les cúpules dels grans partits saben prou bé que el seu estatus està en defensar el sistema tal com és. Qui vol obrir un procés constituent?

No. Res d'això passarà. L'estat espanyol és un sistema que serveix uns interessos determinats, unes elits concretes, i compta amb un parell de partits que li en donen suport i que estan recolzats per la majoria absoluta llarga del cos electoral. Punt. Espanya, com la seva constitució, és inmòbil. Va quedar "atada y bien atada" al llunyà 78.

L'únic procés constituent que s'obrirà aquí serà el català, i més ens val que no trigui massa perquè ens hi juguem el pa.

Tan de bo que el procés constituent català doni veritablement la veu al poble, no només als partits, i permeti construir un sistema més transparent, just, democràtic i representatiu. En particular que serveix per fer net de corrupcions.

Tan de bo que els catalans entenguem que hem de ser responsables del nostre país, de la netedat de les institucions i retornem als valors que han aixecat un cop i altre aquest poble, que sempre ha estat treballador, honrat i patriota.

És important abandonar aviat el corrupte fangar espanyol. Els catalans no hem de ser la màquina de tren de ningú, com encara ens encolomarien en un hipotètic "procés constituent" espanyol.

No. S'ha acabat que des de Madrid ens diguin què o qui som, o quin paper de l'auca ens toca. Els catalans hem d'aspirar, simplement, a ser nosaltres mateixos, a viure del nostre treball i a deixar un país millor per als nostres fills. Aquest és el procés constituent que ens interessa.

Ens cal la Independència. Tenim pressa.