Pàgines

divendres, 22 de juliol del 2011

sens dubte aquest post és demagògic

A Somàlia prop de tres milions de persones estan en risc de morir de fam a conseqüència de la sequera i del conflicte armat que s'hi esdevé.

A Espanya, el Banc d'Espanya ha decidit nacionalitzar  la Caja de Ahorros del Mediterraneo (la CAM). No fa ni una setmana que El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez (MAFO), assegurava que, segons els test d'stress, cap entitat espanyola necessitaria finançament addicional.

Extraordinari. O bé MAFO va mentir com un putes, o no té ni punyetera idea d'interpretar uns resultats, o bé els tests eren paper mullat i no servien per a res. Sospito que va mentir i que els tests realment no tenien gaire utilitat, més enllà de la merament propagandística.  La realitat és que la CAM es nacionalitza i el forat que té el pagarem entre tots els subdits de l'estat espanyol amb els nostres impostos. Alguns pagarem més que d'altres, per descomptat, i no per una qüestió de progressivitat.

No se quants diners calen per treure als somalis de la crítica situació en la que es troben però sospito que el forat de la CAM deu ser una quantitat que si no ho arregla del tot, poc li falta.

Sí, ja se, és extraordinàriament demagògic ficar en un mateix post Somàlia i la CAM, però potser no ho és. Potser hem arribat a un grau de perversió tam gran, i l'acceptem tan naturalment, que ens sembla normal assumir entre tots el milionari forat de la CAM, sense que els seus administradors acabin tots davant un escamot d'afusellament i, en canvi, se'ns en refot, o resignadament assumim que no es pot fer res, en el desastre somali. Tres milions de persones en risc de morir de gana. Es diu de pressa. I es podrien salvar amb el forat de la CAM. No diguem el que es podria fer amb la fam al món amb tots els diners que s'ha donat als bancs i entitats financeres per la crisi.

Als bancs i entitats financeres se'ls rescata. Als Estats S.A. se'ls "rescata" o, millor dit als seus administradors. Als ciutadans dels Estats S.A. "rescatats", en canvi, se'ls retallen serveis, se'ls abaixen sous i se'ls apugen els impostos per tal de pagar els "rescats". Als somalis, directament, com que no hi ha Estat Somali S.A. que rescatar ni tenen res que es pugui rapinyar, se'ls deixa morir o, millor dit, se'ls mata de gana. Ah! la civilització!

Sens dubte que és demagògic. Si els plau, senyors, no tinguin aquest post en compte. He abusat, un cop més, del recurs fàcil de la demagògia. O no.