Pàgines

dilluns, 9 de juliol del 2007

7 juliol, Live Earth.

Arreu del món es celebren avui els concerts Live Earth, que pretenen conscienciar sobre el canvi climàtic. A Barcelona crec que estava previst de celebrar un dels anomenats concerts satel·lits.
Els concerts són una iniciativa més d'Al Gore, que cada dia que passa esdevé més i més el meu candidat preferit per a la presidència dels Estats Units.
Més enllà de republicans o demòcrates, és Al Gore la tercera via? el candidat verd? Donada la importància dels EUA, el fet és que tot el món hauria de tenir dret a votar-hi. Jo, si més no, reclamo el dret a votar a les eleccions EUA, atesa l'enorme importància per a la meva vida que tot sovint tenen es decisions que es prenen allà.
Avui m'he fixat en l'anunci de l'Smart, que en ressalta les seves virtuts ecològiques i planta el logo de Live Earth en diversos moments de l'anunci. Bé, segurament l'Smart és molt menys contaminant que la majoria de vehicles que circulen pels carrers. Tanmateix l'anunci d'un vehicle amb motor d'explosió no sembla el lloc més adequat per a fer propaganda ecologista. De la mateixa manera que el patrocini de Gas Natural als espais dedicats al medi ambient a TVC resulten un oximoron audiovisual.
De totes formes la situació és que cal canviar moltes formes de pensar, molts esquemes mentals i, tal vegada, avui cal l'aliança entre oposats per a poder superar el parany climàtic on estem ficats.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ei!! hablé con Richard por el mesenger del yahoo mail y me contó que había estado en el Live Earth, llegó a Londres por la mañana y por la tarde se fue allí, jeje que pasada de tío.

Albert Baranguer Codina ha dit...

Ei, company! he tornat de vacances! et publico el missatget i ja ens veurem a la feina quan tornis!
El Richard et va explicar com li va per London? Passem la conversa al correu privat, si et sembla, ok?