Pàgines

divendres, 18 de maig del 2018

"El gobierno actuará"

Amb l'infinit cinisme que els caracteritza, avui deia un portaveu de l'estat que és hora de començar un diàleg amb el govern català, i deia això just després d'amenaçar amb que no es poden restituir els consellers del govern legítim: Que si Rull, Turull, Puig o Comín són nomenats consellers, "el gobierno actuará".

No ha dit quina mena d'actuació. Aposto que la cosa serà presentar recurs al constitucional o alguna cosa per l'estil, i el constitucional es treurà del barret alguna sorprenent resolució per impedir aquests nomenaments.
 
O, qui sap, igual el constitucional ens sorprèn complint la llei que assegura defensar i permetent-los. En definitiva, si no estan inhabilitats per a exercir càrrecs públics, aleshores és que els poden exercir, no? O és que m'he perdut alguna cosa?

En tot cas, el que és segur, és que cal intentar aquests nomenaments, i la feina que sigui seva per a no permetre'ls.

Però i si la cosa no va de recurs al constitucional? aleshores,  què pensen fer? matar als presos polítics? tancar-los permanentment a cel·les d'aïllament? Quina barbaritat tenen en ment? torturar-los? Espanya té una llarga tradició en aquesta mena d'actes repressius, val a dir.

Recordem que aquests presos polítics no han comès cap delicte de sang, fins al punt que Pedro Sánchez "El Cínic" ha demanat canviar el codi penal perquè la "rebel·lió"  de l'1 d'octubre, en realitat, no encaixa amb el delicte de rebel·lió dels codi penal. Hòstia! Aleshores què hi foten a presó? I què coi és això de legislar amb efectes retroactius? quina merda és aquesta? O sigui, la presó preventiva només s'hauria d'aplicar en casos d'evident perill per a les persones: assassins, violadors; i en cap cas a gent que no ha comès delictes amb sang i violència. Però és que resulta que el delicte del que se'ls acusa no és correspon amb els fets. I arriba el cínic de Pedro Sánchez, que fa uns mesos demanava una reforma constitucional per solucionar el "encaje territorial", i demana una reforma del codi penal per a poder aplicar retroactivament uns delictes a una gent que està tancada a presó sense judici perquè un "jutge" a les ordres del govern d'Espanya així ho ha decidit. Au va.

És tan urgent desplegar la República... És tan urgent corregir l'error monumental de no haver defensat amb tots els mitjans possibles la República proclamada el 27O. És tan absolutament necessari tornar a posar-nos en aquella situació.

I recordem-ho: cap ajuda ni cap recolzament vindrà dels fraternals països ibèrics. Prou pena tenen. A Espanya guanyarà l'ultra-dreta de Ciutadans, que cada dia que passa és més evident que és l'últra-dreta que fins avui vivia còmoda al PP; que ara, per fi té un partit que la representa, amb l'afegit de no estar ni la meitat d'emmerdat per la corrupció que el PP, per ara; i que resulta que l'ultra-dreta era la part majoritària de la dreta.

A més, amb les declaracions de Pedro Sánchez d'avui, el que és segur és que el PSOE confirma un cop més el que fa temps que se sap, que també són dreta. L'esquerra espanyola, petitoneta i acollonida és, si de cas, UP; i sembla que van pel camí de ser cada dia més petitonets i estar més acollonits.

Cap ajuda, doncs, ens vindrà de ponent i així, un cop més, queda clar que l'¡única via és la unilateral, la mobilització ciutadana i l'enfrontament directe amb l'estat. Europa ja fa més del que s'espera deixant en ridícul la justícia espanyola.

Però la llibertat ens l'haurem de guanyar nosaltres. Ens haurem d'enfrontar a la dreta i ultra-dreta espanyola que són de llarg, les forces absolutament majoritàries del país del costat. Una dreta cada cop més extrema i que representada a Ciutadans esdevé a cada dia que passa una ultra-dreta més i més indistingible dels partits més radicals de l'ultra-dreta europea.

I Pedro Sánchez que va qualificant a Quim Torra del "Le Pen español"...

No us vulgueu imaginar quina sorpresa que es portarà amb Albert Rivera i C's.   O potser no, perquè sembla que cada dia que passa  Pedro Sánchez, Mariano Rajoy i Albert Rivera s'assemblen més, i més a la dreta es troben.

Pinta molt malament tot plegat, perquè quan les ultra-dretes guanyen -i hi ha un munt d'exemples històrics, i recents- corre la sang.

Tornaran a venir, és cosa de temps. poc. Tornaran a fer-ho al crit de "a por ellos" i "dejadnos actuar".

Aquest cop ens haurem que defensar. Som l'únic que s'interposa entre la ultra-dreta espanyola i la democràcia, a Catalunya i a Espanya, al sud d'Europa.

Que vinguin.