Pàgines

dijous, 19 de maig del 2016

Banderes negres al Calderón

...I quan tothom estava distret pensant en les eleccions del 26J, i alguns deien que el suflé indepe, aquest cop sí, estava baixant, va arribar la delegada el "gobierno" a Madrit i va dir que es prohibien les estelades a la final de la Copa del Rei.

Com encara no he vist el cromo al Pinterest, postulo  a la delegada del "gobierno" com a nova heroïna indepe del mes de maig. Sincerament, crec que és una nominació merescuda i que ha ajudat a fer un bon grapat de nous indepes.

Pel que fa a la final,  jo ho tinc molt clar: primer de tot, cal anar a guanyar-la; segon, la xiulada ha de ser de rècord; tercer, si no es poden colar estelades perquè la policia es dedica a requisar-les i a tocar els nassos als seguidors del Barça, proposo com alternativa la bandera negra.

Bandera negra. Totalment negra, o si es vol, també l'opció de la bandera negra amb estel i creu de Santa Eulàlia, o la més explícita amb una calavera i el lema "lliures o morts".

La bandera negra, a més de ser la bandera i el color anarquista per excel·lència, expressa exactament el contrari que la bandera blanca. La bandera blanca vol dir rendició. La negra vol dir lluita a mort. Sense treva.

Sense arribar a aquest punt tan fort, la bandera negra és també la bandera que denuncia la censura

El problema de la bandera negra llisa és que també és la bandera de l'Estat Islàmic i els del PP encara diran que aquesta és la connexió que estaven buscant.

O sigui que millor incorporar algun símbol distintiu: La bandera negra amb estel i creu de Santa Eulàlia afegeix l'estel independentista i la creu de Santa Eulàlia identifica el drap com a barceloní.



Bé, suposo que un cop explicada la simbologia d'aquesta bandera queda bastant clar que no és una bandera pensada per anar fer les paus amb ningú. Al contrari. Es tracta d'una bandera de buscar brega. És una bandera tan independentista com les estelades, vermelles o blaves, però sense l'aire happy flower  dels seus color vius. La negra estelada amb la creu és una bandera, obertament, de guerra. No volies arròs? dues tasses!

"Potser que afluixis noi!" sí, potser m'estic passant, però aniria bé que tinguéssim clar que Espanya és un estat feixista i que està en conflicte (ells ho tenen claríssim que  estan en conflicte) amb la República Catalana. No volen dialogar ni parlar. Pretenen guanyar per anorreament del contrari.

Cosa que ara mateix ens juga a favor dels independentistes perquè són moltes i de calibre les cagades del "gobierno".

Justament per això, caldria deixar-los ben clar que la independència va de debò. Que hi ha conflicte i no s'evita. Que no ens rendim i que anem a totes.

"Ep! no perdem el nord! que només es tracta d'un partit de futbol!".  No, ja no. Era un partit de futbol fins que la "delegada del gobierno" va ficar-hi les urpes. A partir d'aquell moment es va transformar en un atac feixista a la democràcia i a la llibertat d'expressió, i un atac del nacionalisme espanyol, ranci i agressiu, contra ciutadans catalans que seran escorcollats i tractats com presumptes delinqüents només pel fet  de ser catalans i del Barça. Un acte d'intimidació amb la policia espanyola, com no, de còmplice.

No és una qüestió menor.