Pàgines

dijous, 26 de febrer del 2015

PP desencadenat

El PP és ultra-nacionalista i coneix molt bé quin peu calcen els seus votants. Els votants del PP són, numèricament, i mentre no es demostri el contrari, la minoria majoritària sociològica a l'estat espanyol.

No són pas pocs els que veuen en aquest bloc sociològic l'hereu del franquisme. Un bloc sociològic prou potent al llarg del temps que va permetre que el dictador feixista morís al seu llit i que avui segueixi enterrat al Valle de los Caídos i no a una fossa amagada per evitar que la seva tomba esdevingui un lloc de peregrinació ultra. Al contrari. El lloc de peregrinació ultra es paga i es manté amb subvencions de l'estat. Els votants del PP han estat i són, en bona part, el bloc sociològic necessari que va permetre perpetrar "La Transición" i perpetuar les elits franquistes als llocs de poder i de control de l'actual estat.

Això és el PP i els votants que representa. Aquest aclariment és necessari per explicar coses que s'han vist ahir i avui, com la llei de senyes d'identitat valenciana, o el nou currículum de religió, o el rebuig del PP valencià a dedicar el 2015 a la memòria d'Ovidi Montllor.

En la meva opinió, les senyes d'identitat valenciana són quelcom que cal protegir i respectar. El que no tinc tan clar és el com. I encara tinc menys clar que les senyes d'identitat valenciana, o d'on siguin, serveixin per distingir, discriminar, separar entre "bons" i "mals" valencians. Això és justament el que fa por d'aquesta llei.

I si no t'agraden els petards? O la paella? Ets mal valencià? Una mica fort, no? O, per exemple, és absolutament imprescindible considerar determinades celebracions religioses com senyes d'identitat? Si ets ateu, agnòstic, o no practicant, ja ets un mal valencià?

Doncs potser sí, i per això el PP s'ha afanyat a fer una llei que converteix el BOE en una versió articulada del catecisme i posa fi al dubte de si era lícit creure en Déu si la Sagrada Constitució Espanyola, text suprem i veritat revelada, no en deia res. Ara, finalment, amb el nou curriculum publicat al BOE, el PP confereix caràcter constitucional a Jahvè. Lloat sia Déu i la sagrada Constitució. Amén.

Era necessari aquest pas. Nostrosinyor l'Estat Espanyol ens diu que nosaltres sols som incapaços de ser feliços. Però això ara ja quedarà solucionat, perquè Déu ja és constitucional. Ara ja no tindrem excuses per no anar lloant a Déu i al PP quan sortirem al carrer el proper Diumenge, Dia del Senyor, i de Rajoy el seu profeta.

Val a dir, però, sobre això de que per llei els nens hauran d'aprendre que ells tot sols no podran ser feliços, que aquesta proposició sembla feta per algú molt amargat. Per no dir que es carrega dècades de literatura d'autoajuda. Al meu poble, que són una mica animals, dirien que dir coses així és d'anar mal follats. Ja podria ser. En tot cas, els recomanaria als autors d'aquest currículum la lectura d'alguns clàssics de l'auto-ajuda, com el senyor Wayne W. Dyer i el seu celebrat "Les teves zones errònies". Els garanteixo que es sorprendran.

En tot cas, és de molt mal gust obligar a aprendre els preceptes i els ritus catòlics, o fin i tot, obligar-los a resar pregàries catòliques als nens musulmans, sikhs, evangelistes, o seguidors de la religió tradicional xinesa...per dir-ne només algunes de les religions que es poden trobar a moltes de les aules de les nostres escoles.

Quines coses. I la llengua. La llengua Valenciana. És allò que deia. La llei de senyes ja permet discriminar, separar, destriar, el gra de la palla, els bons dels dolents, els valencians dels catalans. Ah! els catalans! I per això al PP valencià s'oposen a dedicar el 2015 a l'homenatge a Ovidi Montllor, perquè segons la llei de senyes era un mal valencià. Dels pitjors. Un tipus rastrer capaç de dir coses com la cançó del cansat:



Ai, Ovidi! com ens hem de veure! Quant d'odi i quanta ràbia tenen aquesta gent! Però no afluixarem, Ovidi. No ens arronsarem. Aquest país serà lliure. També el castigat, depredat i saquejat País Valencià. Els farem fora, Ovidi. Farem fora als feixistes. Farem fora aquests nacionalistes ultres espanyols que es creuen que poden dictar com hem de sentir o com hem d'estimar, que es creuen que poden jutjar-nos i dir qui és bo i qui dolent. Els farem fora, Ovidi.

AFEGIT (22:25): Fa una estona que s'ha fet públic que han suspès per tres anys a Santi Vidal. La falta comesa ha estat redactar un esborrany de constitució catalana en el seu temps lliure. Res de nou: el PP amb el suport necessari del PSOE s'han carregat la divisó de poders i avui l'estat espanyol és un poder monolític. Espanya esdevé cada cop més, a cada minut que passa, un estat descaradament feixista. El PP de Rajoy està deixant al d'Aznar al nivell de colla d'aficionats. Cal fotre el camp i com abans millor. És urgent.