Pàgines

dijous, 27 de gener del 2011

27G - Vaga General contra la retallada de les pensions i la reforma laboral.

Mani tranquil·la. Dia de vaga general amb escassa incidència. Els mitjans no han informat gaire.

Tanmateix avui som molts els que hem fet vaga o que hem participat a la manifestació.

No aturarem la reforma de les pensions. Amb els que han estat avui no. Per aturar la reforma de les pensions o la reforma laboral, o per canviar l'estructura econòmica del nostre país i fer-lo més just per a tots, amb drets garantits per a tots, hauria calgut que a la vaga i a la mani hi haguerem estat tots, avui, demà, molt de temps... esforçant-nos en canviar.

Però malgrat que amb la força que s'ha aplegat avui no n'hi ha prou, cal fer una lectura positiva. Hi ha vida més enllà de CCOO i UGT. Hi ha una esquerra alternativa que s'està rearmant. Que està alçant-se de nou. Que està perdent la por o la vergonya.

Avui els mitjans ens ignoraran. Pitjor encara, continuaran la seva tasca de propagandistes del sistema i repetiran sense parar que la reforma de les pensions és necessària, que encara cal fer més canvis. I aquesta tasca fa efecte, no ens enganyem.

Ara bé, avui s'ha vist que hi ha gent que no es creu la propaganda del sistema. Avui s'ha vist que hi ha gent que creu que un altre món és possible.

Les coses poden canviar.

Per cert, ara mateix al Banda Ampla que presenta la Lídia Herèdia estan fent un debat sobre les pensions, acaben de dir que en una enquesta que han fet, el 78% de la gent enquestada estava en contra d'allargar la data de jubilació als 67 anys.

Vist com ha anat la vaga i la mani, m'agradaria dir als senyors enquestats que es pot fer alguna cosa més que dir el que opines en una enquesta (o eleccions, o referèndums). Per a que ho rumiïn.