Pàgines

dimarts, 4 de novembre del 2008

atur

La crisi ha deixat a l'atur a 60300 treballadors als Països Espoliats aquest mes d'octubre.

Del Vilaweb: "El nombre d'aturats registrats a Catalunya, País Valencià i Illes va augmentar en unes 60.300 persones a l'octubre (23.784, 19.882 i 16.649, respectivament)". No es disposa de les dades d'octubre de Catalunya Nord, només el total de desocupats: 16300.

La notícia completa aquí.

Solidaritat amb aquests treballadors i amb les seves famílies.

Crisi és una paraula lletja que he repetit molt en aquest bloc, és una paraula que s'ha posat de moda i que potser he utilitzat de forma banal algun cop. demano perdò si ha estat així.

No es pot ser banals amb la crisi. La crisi és avui, per a moltes famílies, un greu motiu de preocupació, quan no de por o desesperació.

Ja no es tracta de les batacades bursàries del Dow Jones o l'IBEX. Ara es tracta de que la crisi ha arribat al carrer. La crisi es manifesta en forma d'increment de l'atur. La crisi (també) és atur. Aquest mes d'octubre, i des de fa mesos, per cert, tot i que aquest octubre ha resultat particularment nefast, l'atur ha tocat milers de famílies.

No serà amb plans de rescat per als bancs que aquestes famílies se'n sortiran.

No hi han receptes màgiques i tocarà patir, tanmateix, però, espero que vells valors, velles virtuts, vells conceptes, velles idees ressorgeixin, començant per la solidaritat.

Perquè o anem units i ens defensem junts com a treballadors, com a classe, com a poble o perdrem molt més que les feines.

Així sigui.