Pàgines

diumenge, 13 de gener del 2008

el túnel

Aquesta darrera setmana ha passat entre declaracions i contradeclaracions a favor i en contra de la construcció del túnel de l'AVE entre Sants i La Sagrera.

La última és la que ens assenyala a Jordi Hereu com a directament responsable i impulsor de la construcció del túnel. Hereu vol que es faci el túnel i que s'adjudiquin ja les obres.

Per Hereu, el túnel de l'AVE és un element central per a poder dur a terme una enorme jugada urbanística a la zona de La Sagrera. De la mateixa manera com ja s'està duent a terme una jugada immobiliària equivalent aquí a Sants.

S'hi juguen molts, però molts, calers en tot això. Hereu sembla disposat a tot per tal d0aconseguir que el túnel es construeixi.

Ja vaig dir un cop que Hereu em recorda molt, per estil, per veu, per les formes, a aquests caps executius d'empresa multinacional ambiciosos, sense escrúpols, capaços d'enviar a una plantilla al carrer sense dubtar mig segon, o capaços d'escridassar a un treballador per amenaçar-lo i acollonir-lo i obligar-lo a fer hores extraordinàries sense cobrar en projectes impossibles. Hereu em recorda molt a aquesta mena de caps.

Només és una impressió subjectiva que no es fonamenta més que ens sensacions. El cas, però, és que Hereu em recorda a aquesta mena de gent.

El que sí que veig avui, i no és subjectiu, és emprenyamenta a Sants. I veïns que abandonen els seus pisos al costat del monstruós calaix. I esquerdes als edificis al costat de la via. I fuites de gas al carrer dels meus pares. I treballadors ferits i morts. I esvorancs. I problemes amb les clavegueres per culpa del ciment injectat. I molta por

Però això a Hereu se la porta fluixa perquè ell te una visió urbanística i immobiliària, i ves a saber tu quins pactes ocults i quins jocs d'interessos i poder.

I jo que dic que si es fa el túnel, tindrem tard o d'hora algun ciutadà mort perquè se li ensorrarà la casa. Ves tu a saber si no ha passat ja i ens ho han amagat.

I quan això passi tindrem un culpable: l'alcalde.

Vostè serà responsable dels morts, senyor Hereu.