Pàgines

dissabte, 5 de gener del 2008

carta urgent als reis

Estan a punt de passar els reis i encara no he escrit la meva carta!

Anem per feina:

Estimats reis d'orient, passo de dir mentides i, per tant, no diré que he estat un nen bo i obedient: primer de tot, fa molt anys que no sóc un nen ; i, segon, només sóc obedient quan estic d'acord o no hi ha alternativa possible.

A més, sóc republicà i d'esquerres, així que els meus tractes amb la monarquia, ni que sigui oriental procuro limitar-los a dates escadusseres.

Certament, però, avui és un dia especial i per tant, per "imperatiu legal" per dir-ho d'alguna forma, allà van les meves peticions:

Salut per a a mi i per la meva família i amics.

Una pujada de sou uns quants punt per sobre de l'IPC (4.3% previst! valgui'm Déu Senyor!)

Un tren elèctric, entre Barcelona i la frontera estatal, que no nacional. El tren hauria de ser ràpid. De gran velocitat.

Reparacions per als trens elèctrics de les rodalies i mitja distància. Els vells estan espatllats i les vies també. S'hi fan sots i esvorancs i tot!

Autovies en comptes d'autopistes. L'aeroport del Prat i molts avions. Llum i gas bé de preu i sense apagades. Si això últim no pot ser, per tractar-se de competència estatal, deixeu un paquet d'espelmes.

Un parell de bicicletes noves. Vehicles no contaminants. Així preservaré el medi ambient i m'immunitzaré enfront la pujada de tarifes dels transports públics. Estimats reis d'orient: Si pot ser, que l' aire sigui més net.

Pluja, neu, aigua! o aquest març haurem d'anar amb galledes a la font!

El domini albertbaranguer.cat (de fet, ja està demanat i me'l pago de la meva butxaca, o sigui que, si més no, feu que sigui operatiu aviat).

Pau al món. En especial, Pau per a tots els pobles dissortats que pateixen guerres.

Empenta, energia, embranzida i la llibertat per a Catalunya.

Saps què? em sembla que tot això va més enllà del que poden fer els reis.

Per demanar que no quedi. És bo tenir els objectius clars i saber què es vol.

Però serà millor esforçar-s'hi, posar-hi seny i ser valents quan calgui.

Ses majestats, bona nit. Recordin-se'n del meu fill. Ell sí que els espera.