Pàgines

dijous, 2 de febrer del 2017

L'imperi contraataca.

La setmana passada va comptar amb un parell d'èxits independentistes: la conferència de Romeva, Junqueras i Puigdemont, per una banda, i el suport de la CUP al pressupost que ha de permetre el referèndum. Aquests èxits no es van veure enterbolits per l'afer Santi Vidal, ans el contrari, la resposta va estar a l'alçada de les circumstàncies i va deixar quelcom tan infreqüent com una dimissió. A tots els efectes va ser una setmana satisfactòria per al procés d'Independència.

Per tant, calia esperar la resposta de l'estat espanyol, i ja la tenim. L'imperi contraataca per on creu que fa més mal: La baula dèbil del procés són els polítics i en particular, els polítics corruptes, doncs bé,  la "Guardia Civil" ha executat diverses detencions pel cas de corrupció del 3%. El finançament il·legal de Convergència. Han anat a buscar a gent molt propera a la cúpula de PDcat.

Primer de tot: està clar que als corruptes cal anar a buscar-los sota les pedres, si cal. En aquest sentit el que cal és aplaudir l'acció de la Guardia Civil.

Ara bé: a ningú se li escapa que la situació política a Catalunya és la que és, i que la setmana que ve és el judici contra Mas, Ortega i Rigau. És molt llaminer poder vincular el 9N amb la corrupció o, si més no, fer-los aparèixer junts als titular dels diaris. Dit d'una altre forma: les detencions es produeixen ara per que l'estat espera que donin un rèdit polític. L'estat vol presentar l'independentisme com a corrupte.

Però l'independentisme no és corrupte. Els corruptes són els corruptes i cal perseguir-los sempre. A tot arreu. En realitat l'estat actua amb una forma gens subtil de corrupció quan modula la seva lluita contra la corrupció per a fer-la servir pels seus interessos polítics i, per descomptat, quan decideix que la corrupció només es mira a Catalunya, i amb l'objectiu declarat d'empastifar l'independentisme.  No se'n sortiran, perquè se'ls ha vist venir d'una hora lluny i la mateixa forma com s'ha executat aquesta operació i, sobretot, el moment en que s'ha executat és tan descaradament interessat que només els servirà per convèncer als convençuts.

En realitat, els no convençuts, però amb dubtes, haurien d'adonar-se que el mètode de lluita "política" de l'estat consisteix en preparar un expedient amb  tota la merda possible i impossible i escampar-la amb potents ventiladors mediàtics. I que aquest és un dels sistemes que s'apliquen contra les dissidències, ja siguin independentismes, o 15M i derivats.

Però, en fi, això no treu la primera consideració: cal perseguir els corruptes allà on estiguin. Un resultat col·lateral del procés d'independència és que s'estan destapant casos i s'està fent una neteja de corruptes que, segurament, no deslliurarà el nostres país d'aquesta lacra, però que pot ajudar a fer-lo més resistent contra futurs casos. Així sigui.

Cal ser rigorosos contra la corrupció. Però cal denunciar també que aquesta rigorositat no s'està aplicant contra tots els casos. En particular no s'està aplicant contra els casos de corrupció del PPSOECs. També cal denunciar que encara hi ha una corrupció pitjor que és la corrupció de fer lleis en benefici de particulars... que són els mateixos que fan les lleis. Ningú persegueix aquesta corrupció. Al contrari.

Per acabar, aquesta operació de la policia espanyola es fa ara, i remarco l'ara, amb intencionalitat política. En el millor dels casos es destaparà i caurà una trama corrupta. Això serà bo. En el pitjor, no s'aconseguirà, i haurà gent que, amb tot el dret, haurien de demanar una reparació per part de l'estat pel prejudici que l'acció policial els haurà causat. Ara bé, tingueu per segur que, si al final hi han encausats que es demostra que són innocents ningú demanarà disculpes per res. Mai ho fan, i ara menys, quan el que es busca no és lluitar contra la corrupció, si no atacar l'independentisme.

En fi. Ja estàvem avisats. Ara vindrà, ja és aquí, la repressió en totes les formes possibles: emparada amb la seva llei, o fent servir el joc brut. Provaran d'espantar-nos, ens amenaçaran, miraran de dividir-nos, intentaran fer-nos passar per monstres menja-nens i voldran demostrar que l'independentisme és més corrupte que una pel·lícula de zombies.

Toca resistir, doncs.