Pàgines

dimarts, 20 de maig del 2014

L'atac a TV3. Una altre gota a un vas que ja ha vessat

Antecedents: La  UE reclama als estats membres més ample de banda per al 4G.

Solució donanda pel  PPSOE. Matem un parell d'ocells d'un sol tret i ja té preparat un esborrany de reordenació de la TDT. Aquesta reordenacio alliberararà aquest ample de banda  reduint un mulltiplex de la Corporació Catalana i un altre de TVE.

Cal dir que, actualment, la Corpo és un cas singular al disposar de dos multiplex. Un d'ells només ocupat a mitges a l'espera que algun dia sigui certa la reciprocitat amb el País Valencià i les Illes Balears, és dir, que a Catalunya es pugui veure, si algun dia torna, un canal públic de la TV valenciana, i un canal públic balear. L'objectiu és cohesionar l'espai lingüístic català amb un espai comunicacional comú.

El cas és que amb el pla del ministeri això no podrà ser. Hi han altres solucions tècniques, per descomptat, ja que hi han canals buits. Però el ministeri sembla que optarà per la retallada de multiplex.

És una decisió política. Clarament.

El PP considera que els catalans estem adoctrinats per TV3. Resulta que a Catalunya es poden veure més de 60 canals, la majoria en castellà. Però per alguna raó màgica els catalans -tots- només veuen TV3 que mitjançant missatges subliminals, o amb alguna altra tècnica diabòlica d'obscur origen, ens infecta del virus del nacionalisme i ens torna anti-espanyolistes fanàtics.

El PP creu que, en realitat, no importa que per TV3 l'emissió sigui de contingut generalista, o que les mateixes pel·lícules que es veuen siguin les mateixes que es poden veure als canals espanyols, perquè el perill de TV3 no són els continguts, si no l'idioma.

L'autèntic perill de TV3 és l'idioma. La llengua catalana té unes freqüències i uns sons especials que converteixen a qui l'escolta i qui la parla en un nacionalista furibund i irredempt. Es veu que les freqüències satàniques de la llengua catalana ressonen a les cavitats del cervell provocant aquesta perillosa reacció.

Per això el PP ataca la llengua catalana per terra, mar i aire. Ataquen l'escola en català, a les Illes Balears, al País Valencià, a Catalunya... i ara la comunicació audiovisual. Van tancar Canal 9, la seva més gran victòria, de moment, i ara apunten les bateries contra TV3.

El PP espera que fent callar TV3 i destruint la immersió lingüística exterminarà el "virus del nacionalisme".

No tindran temps. Han perdut.

Són cecs. Cecs de nacionalisme. Perquè els únics nacionalistes fanàtics que hi han aquí són ells. Són ells els que ahir mateix, van tornar a negar la identitat nacional catalana. El nacionalisme espanyol és incapaç de reconèixer la identitat nacional catalana. Com si jo no sabés qui soc i quina és la meva identitat, també la meva identitat nacional...

El PP és un partit en mans -i votat- per nacionalistes fanàtics espanyols. No es pot explicar d'una altre forma. per això volen imposar el castellà i destruir el català, perquè com a nacionalistes que són, només hi ha una forma de ser espanyol, que és la seva, de raça i monolingüe castellana o, si ets espanyol assimilat -és dir, de segona- amb una llengua vernacla, residual i només apta per a la cosa folklòrica; d'això se'n diu supremacisme lingüístic.  Aquest és la visió dels nacionalistes del PP. Racista i supremacista.

Però no només. El nacionalisme del PP ret culte a l'autoritat, a la jerarquia i al poder. A "l'ordeno y mano", a la roja, a la "furia española", al "Valle de los Caídos", al "Caudillo bajo palio" i al masclisme de Cañete. Tot plegat un supremacisme darrere un altre: feixisme, integrisme religiós, masclisme.

Afegeixo: aquest partit bàrbar és un espai adobat per al creixement de la corrupció i dels corruptes que des de la impunitat del partit, hereu dels trinxeraires falangistes, poden fer i desfer negocis, traficar amb influències i amenaçar i eliminar a tots aquells que se'ls oposin. Aquesta és l'explicació de les detencions de twitaires maleducats, trinxeraires també, sens dubte... però que en cap cas és proporcional una amenaça al twitter amb la detenció i l'escorcoll. No es proporcional ni es busca que ho sigui perquè el PP també és repressió i censura.

Tot això és el PP, i l'atac a TV3 no és més que una altre gota que cau en un vas que fa temps que està vessant.

Aquest diumenge puc tornar el cop. El diumenge votaré. Per ajudar a deslliurar el meu país d'aquest ofec angoixós i opressiu, d'aquest mal -autèntic mal- que representa el PP.  Votaré per acabar amb aquesta descarada impunitat mafiosa.

Però no us penseu que votaré a la contra, o amb ràbia.  Al contrari. Votaré en positiu. Per la llibertat del meu país, que és la meva i la de les persones que hi vivim. Amb alegria, amb confiança i amb esperança. Votaré per la independència del meu país. Votaré pel nou país.

Aquest diumenge la independència guanyarà aquest primer assalt sense discussió.

El 9N és més a prop.


Actualització:  Mantinc tot el que he dit abans, però crec que és molt important i cal tenir en compte la contextualització que fa el media.cat: El grup Godó compta amb un multiplex a la seva disposició on serveix  8TV i lloga els altres tres canals a RAC105TV , Barça TV i Estil9TV.