Pàgines

dimecres, 7 de maig del 2014

ISS HD Earth Viewing Experiment

No se quant de temps estarà accessible, però mentre ho sigui aquí tindrà un lloc.

Es tracta del "ISS HD Earth Viewing Experiment", l'emissió en directe i en alta definició de quatre càmeres de l'Estació Espacial Internacional (International Space Station, ISS) que apunten a la Terra.

La ISS és la demostració que la humanitat pot fer grans coses. Que mereixem un vot de confiança. Que la ciència, la tècnica i l'ètica són la clau per oferir el millor de la nostra espècie. Crec que hi han poques coses més inspiradores i poètiques que les imatges del nostre planeta des de l'espai. Aquesta resplandent bola blava que és la llar de l'humanitat i la nostra nau espacial. El lloc més preciós de l'univers. Gaia.

Per mi és emocionant. No sé si la humanitat té una missió, però si puc triar, m'agradaria que la missió i el destí de la humanitat sigui explorar l'espai, portar vida a altres planetes, conèixer altres civilitzacions. Per a que això sigui possible, en tot cas, és imprescindible que siguem responsables de la nostra llar i de totes les formes de vida que en són hostes i filles, però també motor dels seus cicles.

De la Terra estant, el cel ens dibuixa un mar d'estels, bell i reptador. Del cel estant, el nostre vaixell es revela esplendorós. Una bola de marbre blau. La més extraordinària de les gemmes.

Encasto, doncs, el canal d'streaming de la ISS en aquesta pàgina, per poder tornar-hi i gaudir-ne, si més no mentre estigui en servei.

Els canvis de càmera fan que es perdi el senyal durant alguns segons i, aleshores, la pantalla queda en gris. Per a més informació, podeu adreçar-vos a la pàgina del projecte o també aquest article del Vilaweb.

Live streaming video by Ustream