Pàgines

dissabte, 8 de juny del 2013

Rajoy treu pit... però seguim resistint.

Rajoy s'atreveix a treure pit i dir que "el pessimisme està de retirada". El motiu principal és el descens de l'atur registrat el mes de maig. Maig és un mes en que l'atur acostuma a baixar perquè és quan s'enceta la temporada turística d'estiu i cal molta ma d'obra. A més, el límit de dèficit s'ha relaxat.

Rajoy treu pit, però ni el factor estacional ni el factor dèficit han estat motivats per cap acció del seu govern. La temporada d'estiu és a l'estiu, i això no depèn de Rajoy. El límit de dèficit ve imposat des de Brussel·les, i això tampoc depèn de Rajoy.

En canvi, sí que depèn d'aquest personatge que es s'apugi l'IVA (diu que no i ens ho creiem, que mai ha mentit, oi?), amb la qual cosa tot serà més car i el turisme se'n ressentirà.I també depèn del mateix personatge relaxar el límit de dèficit per a les comunitats autònomes, que no ho ha fet. Ni parlar-ne del 2%. I també depèn de Súper Mariano reformar les pensions (perquè li en diuen reformar quan volen dir retallades?).

El que depèn de Rajoy no sembla influir gaire en la creació de llocs de treball, més aviat sembla que tendeix a destruir-los. Per això preocupa que "tregui pit". Els llocs de treball que s'han creat ho han estat, més aviat, malgrat el "gobierno".  Els treballadors, els petits empresaris, les famílies, els pensionistes... aguanten, lluiten, resisteixen... malgrat  les mesures del "gobierno".

No se si s'ha tocat fons. Tant de bo que ja no es destrueixin més llocs de treball. El que tinc clar és que si s'ha tocat fons, no és per rebotar cap a la superfície. És, més aviat, per romandre-hi una bona temporada.

Sona malament, però millor dir pel seu nom a què ens enfrontem.

Creuo els dits i que aquest octubre les anàlisis confirmin que, efectivament, s'ha toca fons.

Rajoy treu pit... Hem de seguir resistint.