Pàgines

dissabte, 28 de juliol del 2012

Tot estant de vacances (II)

I el segon dels posts. En aquesta ocasió, del dimecres, quan ja se sabia que el govern de Mas demanaria el "rescat". Amb el foc de l'Empordà en fase de control, però encara cremant, la petició de rescat em va semblar poc més que un acte de traïció.

Vet aquí el text:

25/07/2012. Rescat? Ràbia i vergonya!

M'assebento que Mas ha demanat el "rescat". En el millor estil de quan va pactar l'estatutet amb el ZP, a canvi d'una presidència de la Generalitat que, oh sorpresa! m'han enganyat! no va ser, Mas acaba de vendre's la marca Generalitat de Catalunya S.A. a canvi de poder pagar les nòmines de juliol.

Brutal. I com que sap que això és molt lleig, dissimula i es fa el milhomes: "aquí no vindrà ningú a dir-nos que hem de fer". No només això, avui es vota la proposta de "pacte fiscal" que es portarà a Madrid. Serà "ara o mai", i Mas rebla, "per tant, serà ara". Ah, sí? ja els ho ha comentat al Montoro i al De Guindos? I quan ho farà? abans o després de demanar el "rescat"?

Casualitats de la vida, ara per la tele fan un programa per commemorar el 20 aniversari dels jocs de Barcelona, un moment d'incerta glòria. Millor això que res, però avui és un dia de vergonya certa. Fa 20 anys, els reis del mambo. avui, venent-nos l'autonomia per pagar les nòmines de juliol.

I, a més, hom es demana: que potser Espanya S.A. pot pagar aquest rescat? Més encara: En cas que pugui, Espanya S.A. voldrà pagar aquest rescat? En realitat aquest el moment ideal per fer passar als molt molestos administradors de Catalunya S.A. i als seus rebels clients per l'adreçador.

És el moment de la dolça venjança contra aquests orgullosos que s'entesten a fer servir una llengua diferent i que diuen que "Catalunya no és Espanya". vaja si ho és! ara ho serà més que mai! El "rescat" serà amb les condicions que posi Espanya S.A. Els calés arribaran justets i es gastaran en allò que dicti l'administració central. Els homes de negre ja s'han buscat pis prop de la Plaça de Sant Jaume. Espanya S.A. no té calés, però almenys s'ho passarà d'allò més bé desfent l'autonomia de Catalunya S.A. entregada de forma vergonyosa per l'administració més poruga que ha vist aquest país.

Mas ha entregat les claus de la Generalitat a canvi de poder pagar les nòmines de juliol. Potser els homes de negre li diran que ni amb "rescat" tampoc hi han calés per pagar totes les nòmines. Aquesta serà la primera.

Com s'ha pogut caure tan baix? La situació és tan sagnant que després d'anys d'espoli, Catalunya S.A. ha de demanar "rescat", i comunitats com Andalusia S.A. o Extremadura S.A. passegen per la cara dels administradors i clientela de Catalunya S.A. unes "finances sanejades".

I tot això el mateix dia que el foc de l'empordà ha quedat controlat. Aquest país que s'ha unit contra el foc que el cremava, amb voluntaris d'arreu, amb suport arreu amb un esperit de superació que cristalitza en la campanya 1català1arbre... Aquest mateix poble ha estat traït pels seus "administradors". Era el millor moment, Sr. Mas, per fer-lo caure, oi? aprofitar, i mai millor dit, el foc creuat. I rematar-lo d'una punyalada per l'esquena. Ens venem el país per pagar les nòmines de juliol... No hi havia cap altre opció, oi? No. Seguint les regles d'Espanya, no.

I ara el Mas ens vol fer creure no se quina merda del pacte fiscal? au, vinga... que el Montoro i el De Guindos no es mamen el dit. I nosaltres, tampoc.

Oh, Déu meu! Quanta ràbia que sento!