Pàgines

dijous, 8 de març del 2012

El logo de Google d'avui.

Fa només una estoneta m'ha vingut l'Artiom a dir-me: 

- Saps, papa? avui el dibuix que surt al Google és molt estrany. Saps què vol dir?

- És per recordar que avui és el dia de la Dona Treballadora.
- Quina dona? de què treballa aquesta dona? 

- No és "una" dona. Vol dir que és el dia de les Dones que treballen. Com la mama que ho fa a casa. O com les meves companyes de feina que ho fan a la feina, o com les teves mestres de l'escola. O que treballen a casa i a la feina, com feia la mama abans. 

- I perquè fan un dia de les dones que treballen? 

- T'ho explico: a tu et sembla just que si feu la mateixa feina tu, o la Martina, o l'Arnau, o l'Ainhoa... us donin el mateix premi? 

- Sí, és clar. 

- Doncs això que a tu et sembla bé, que els nois i les noies rebin el mateix premi per fer les mateixes feines, resulta que no passa. Resulta que, molts cops, les noies reben menys premi per fer la mateixa feina que els nois. I no només això, a vegades no en reben cap de premi. 

- Doncs molt malament 

- I encara més. Resulta que els nois són més forts que les noies i hi han homes que s'aprofiten que són meś forts per espantar a les noies i fer-les fer el que ells volen. Això està molt malament, tete. 

- Doncs sí. 

- Avui, 8 de març, que és el dia de la Dona Treballadora, el que es fa és recordar totes aquestes injustícies amb les noies i les dones que treballen per mirar que no passin més. És un dia per recordar i per mirar de canviar aquestes injustícies amb les dones. I el dibuix de Google el que fa és recordar això. 
- Ah! molt bé. 

 Sí. Em sembla que ho ha entès.

A les esposes, parelles, mares, filles, amigues i companyes treballadores.