Pàgines

dijous, 9 de febrer del 2012

Nadal i la reforma laboral.

Fa una bona estona que estan parlant a les notícies de l'afer dels guinyols francesos. Un atac en tota regla, es veu. Una casus belli que galvanitzarà el país enfront de l'agressió gavatxa. Es tracta d'això, no?

Suposo que es tracta d'això. Si no, no m'ho explico. Fins i tot l'ambaixada francesa ha emès una mena de disculpa per aquesta ofensa nacional.

Doncs serà que jo soc un antipatriota, (de fet, ho soc, si més no, un antipatriota espanyol) però em sembla que perdre més de mig microsegon en un acudit d'un programa d'humor no treu cap a res. Sobretot quan no costa gaire trobar en la TVE uns quants programes que poden ser força ofensius amb el que és estranger i tancadament nacionalistes amb el que és l'espanya profunda, posem per exemple, el programa del Mota.

I que jo sàpiga, ni França ni Alemanya han envaït Espanya per venjar les "ofenses" d'aquest programa d'humor. De fet, Alemanya no ha envaït Itàlia malgrat que el poeta del Berlusconi qualifiqués a l'Àngela Merkel com un "cul infollable". Tot i que, potser alguna cosa sí que va tenir a veure aquest simpàtic comentari en que avui Berlusconi ja no sigui il capo di capi a la bella Itàlia. Ah, que maldestre, Silvio! encara que ho creguis, això no és diu, home!

En fi, suposo que estant com estem, a escasses hores de conèixer els secrets d'una reforma laboral, la primera de l'era Rajoy, més val tenir al personal distret amb alguna cosa. No hi ha res millor que l'enemic exterior. I els gavatxos sempre han estat uns enemics molt a ma.  Ser un afrancesat ha estat sempre un insult. I si a sobre la víctima de la perfídia gala és un heroi nacional, esportista, guapot, i del Madrid, com el Rafa Nadal, ni t'ho dic.

Una maniobra de distracció? Una demostració més del grau d'imbecil·litat, i vostès perdonin, nacional? ves a saber.

Crec que al Mariano la jugada li sortirà bé. La CEOE i els sindicats no es van posar d'acord i ara serà ell tot solet el que perpetrarà la reforma. Una reforma agressiva, diuen.

Una reforma agressiva. Quina serà la reacció de la societat? vaga general? com tem el mateix Mariano, o, pel contrari, una acceptació resignada?

Qui ho sap. Tanmateix, se li podrà perdonar tot si l'honor de Rafa -y de España ¡coño!- queda salvat.

Quines coses! Un exemple de llibre de com el nacionalisme serveix per a distreure la classe treballadora  dels seus objectius de classe. Si ja et dic jo que Mariano ha llegit Lenin.