Pàgines

dimecres, 31 d’agost del 2011

Reculades


Un dia més de la crisi. Un dia més de reculades socials i democràtiques en nom de la "lluita contra la crisi". Un dia més de passos enrere. Un dia més sense dir prou.

El govern endureix l'accés al PIRMI. En quedaran exclosos els aturats "sense dificultats afegides".

La suspensió del límit d'encadenament de contractes temporals i el nou contracte formatiu entren en vigor demà, dimecres 31 d'agost, un cop s'ha publicat avui al BOE.  Ja no serà obligatori convertir els contractes temporals a indefinits i es podrà prorrogar indefinidament la rel·lació laboral inestable fins el 2013.
Es podran fer contractes de formació als menors de 30 anys. Aquesta mena de contractes estaran exempts de tributar les assegurances socials corresponents.

El Congrés aprova la presa en consideració de la reforma de la Constitució per encabir-hi el límit de dèficit. Tot apunta que la reforma s'aprovarà sense referèndum. Aquesta és la seva democràcia.

Avui, un dia més d'aquesta crisi. Un dia en el que per pagar els excessos de la banca, de les successives bombolles, en particular la immobiliària, l'estretor de mires, la ignorància, la corrupció...  es retallen prestacions socials, es precaritza encara més als joves,  i la democràcia s'escola per l'aigüera.

Per l'aigüera, juntament amb la democràcia, se'n van drets socials i la possibilitat de reconquerir-los en molt de temps.

Un dia qualsevol, de l'estil dels que darrerament es donen sovint per aquí.

I ningú protesta. Serà que ens estem acostumant. O que estem acollonits. O que encara no ens han emprenyat prou. O potser, què collons, que aquest és el millor dels mons i aquests que es queixen ho fan per vici; però el personal ja els ha calat.

Ves que no sigui això. Oi que seria el més còmode?