Pàgines

diumenge, 29 de maig del 2011

Visca el Barça! i Visca Catalunya!

El Barça ha guanyat la quarta copa d'Europa. La final va ser dominada d'una forma tan clara pel Barça que no hi ha discussió possible.

Aquest Barça és el millor Barça de la història. El que passa és que això ja dura. Ja fa tres anys que el Barça és el millor Barça de la historia.

Pep Guardiola i el seus jugadors, probablement la millor plantilla que ha tingut mai el Barça, són la referència futbolística arreu del món. Però l'èpica del Barça va més enllà de la piconadora futbolística del primer equip. O de l'altíssim nivell de les seccions esportives (avui mateix, la secció de handbol ha guanyat la Final Four de la Copa d'Europa de Handbol). És més que això. El club ha augmentat la seva dimensió fins esdevenir una referència de valors que superen el "més que un club".

Avui al Barça hom pot trobar referències al joc net, al gust per la perfecció, a l'esforç individual i col·lectiu, a la capacitat de patiment, però també valors com el civisme, la lluita contra la malaltia, la defensa dels drets dels infants... per descomptat la catalanitat integradora que, per exemple, defensa la llengua convencent i no imposant.

Per tot això, moltes gràcies. Sou els més grans. Gràcies, Barça!

Visca el Barça! i Visca Catalunya!