Pàgines

divendres, 20 de maig del 2011

La Junta Electoral Central prohibeix les concentracions

La Junta Electoral Central acaba de prohibir, en aplicació de la llei electoral, les concentracions i les acampades a les places.

Què voldrà dir això? que la policia desallotjarà la Plaça Catalunya?

Fa un parell de dies que en sortir de la feina m'hi acosto per copsar-ne l'ambient. Avui hi havia més gent que ahir. El moviment creix.

He vist moltes rotllanes de gent, sobretot joves, però també no tant joves, en les que es debatien qüestions diverses. Debat. Reflexió. Formació en Democràcia és el que he vist. He vist Assemblees. He vist llibertat.

Doncs bé. Es veu que això és perillós. Es veu que això va contra "la Democràcia". Potser el proper dissabte la policia desallotjarà la plaça. S'atreviran? Per a molts dels que seran a la plaça serà el primer cop que hauran de córrer perseguits per la Policia. Serà la seva particular Formació en Repressió a càrrec de les "forces de seguretat". El revers de la moneda. Democràcia i Repressió.

Avui i demà aquests joves debatran, faran assemblees, faran política com no l'hauran feta mai abans. Śenzillament, és emocionant. Omple d'esperança. El dissabte, qui ho sap, veuran què en pensa el sistema de tot plegat. En podran "reflexionar".

Els joves de la Plaça Catalunya potser seran reprimits per voler pensar pel seu compte. Interessant jornada de reflexió.

El diumenge, en fer el recompte, segurament trobarem que els resultats seran similars als previstos per les enquestes. Jo no en tinc cap dubte que serà així. No crec que aquest moviment de les places vagi tenir una influència gran en els resultats de les municipals. Però per a milers i milers de joves, per al seu creixement democràtic i polític, la tindrà. N'estic del tot segur.

I aquesta sí que és una força de canvi. La partida continua.

Un altre món és possible.