Pàgines

dimarts, 12 d’octubre del 2010

Vaga general... a França! (encore)

12 d'octubre i a França han viscut una nova jornada de vaga, en aquesta ocasió sectorial. A Catalunya Nord la vaga també ha estat un èxit i Perpinyà ha viscut una nova manifestació amb milers de participants.

Tanmateix, segons els sindicats, es tracta de la vaga que ha tingut major seguiment de les que es venen fent enguany, cinc en total segons la informació de l'Avui, i es parla que a les manifestacions hi han participat prop de tres milions de treballadors.

Els treballadors francesos no afluixen i aquesta vaga d'avui té avís en diferents sectors de que pot continuar, és a dir, que es planteja com indefinida.

Els Sindicats ja havien amenaçat amb que si el govern seguia insistint en no fer marxa enrere en la reforma de les pensions, la lluita sindical pujaria de grau. Vet aquí, doncs com el conflicte s'està escalfant.

I llavors, després de veure com els treballadors francesos lluiten per la seva dignitat i pels seus drets i miro cap a casa nostra i veig com els sindicats UGT i CCOO semblen haver oblidat ja que el 29 de setembre es va fer una Vaga General, sento molta enveja, i vergonya.

Per una banda veig com arreu d'Europa la classe treballadora -que és única i hauria de ser solidària perquè la seva lluita és la mateixa, en diferents graus, això sí, malgrat les fronteres- efectivament planta cara allà on els sindicats actuen amb independència. Per l'altre veig com els sindicats majoritaris de l'estat estan afrontant la lluita contra la reforma laboral. O millor dit, com no l'estant afrontant.


A què estan esperant? a que surti la reforma de les pensions per a tornar al carrer? o potser és que esperen "negociar" amb el Sr. Rodríguez la retallada de les pensions? I què negociaran? A què esperen per tornar a convocar a Vaga General?

Felicitats als treballadors nordcatalans i als treballadors francesos en general. Demostren  un coratge i una dignitat que a mi em provoca enveja. Tant de bo en prenguem exemple els treballadors catalans del sud.

Potser arriba el moment que els sindicats minoritaris com CGT, CNT, LAB, Solidaridad Obrera, COS,  IAC, Intersindical-CSC... facin un pas al front i convoquin ells.