Pàgines

dimecres, 29 de setembre del 2010

29 de setembre, tots a la Vaga General!

 


Resten pocs minuts per a que s'enceti oficialment la jornada de Vaga General.

Alea jacta est. El treball de preparació de la vaga, tota la informació que s'ha donat, tots els comunicats, les assemblees de treballadors... estaven enfocats a la tasca que es començarà a desenvolupar en breus minuts i que tractarà d'aturar el país.

Tanmateix, les vagues les fan els vaguistes.Hi haurà qui farà vaga i haurà qui no la farà. És el dret de cadascú el fer o no fer vaga. És un dret inalienable. Qui vulgui fer vaga ha de poder fer-la, sense coaccions dels patrons. Qui vulgui treballar ha de poder fer-ho, sense coaccions dels piquets.

Espero que el país s'aturi. Espero que serveixi per fer marxa enrere de la reforma laboral i, no només això, espero que serveixi per encetar un camí que esmeni el camí equivocat, si més no, al meu parer,  que fa temps que s'ha emprès.

Un camí que ha portat a la meitat dels joves a l'atur, a més del 60% dels treballadors amb salaris mileuristes o submileuristes, a la temporalitat dels contractes de les més altes d'Europa, als salaris dels més baixos d'Europa, a pensions misèrrimes que no arribem al Salari Mínim Interprofessional...

Cal aturar la reforma laboral perquè el que fa és cristal·litzar i amparar  amb la llei aquesta situació injusta per a la majoria dels treballadors. Però no n'hi ha prou amb aturar la reforma, el que cal és revertir els efectes perniciosos d'uns anys pel camí equivocat que ens han abocat  a la situació d'avui.

Les grans empreses, els bancs, segueixen obtenint beneficis, fins i tot ara, quan se'ns diu que aquesta reforma és necessària per combatre la crisi. Però, el cert és que segueixen obtenint beneficis i amb la reforma encara volen precaritzar més als treballadors, que treballin més i que cobrin menys, volen reduir les "despeses" laborals.

Però nosaltres, els treballadors, no som una despesa. Som carn i sang. Som homes i dones i tenim dignitat. Som una classe social. No hem d'oblidar això. Quan actuem com classe social, fem girar el món.

La classe treballadora, amb la vaga, encetem el camí, encetem la correcció necessària. Serem solidaris amb els nostres germans de classe més desafavorits. Per a igualar-nos tots ens drets, deures, oportunitats i salaris, però cap amunt, no cap avall com volen els patrons. Per a que els treballadors que ja són grans per treballar tinguin la seva pensió merescuda i digna. Per a que els companys que han perdut la feina, puguin trobar-ne aviat amb salaris dignes. Per a que els joves puguin emprendre la seva vida, puguin fundar llars i tenir fills. Pels nostres fills. Per la nostra dignitat.

Calia ja una Vaga General.

Aturem la reforma i comencem a canviar el món.

29 de setembre, tots a la Vaga General!