Pàgines

dimecres, 18 de febrer del 2009

les propostes de la patronal

La patronal també vol ajudar a superar la crisi, per això proposa les següents mesures que, sens dubte, han de col·laborar: Primer, que l'acomiadament sigui gratuït. Com van fer notar l'acomiadament ja és lliure, però és massa car. La patronal demana poder acomiadar sense indemnitzacions. Aquesta mesura afectaria, doncs, als treballadors amb contracte indefinit.
Segon, els ERO (Expedients de Regulació d'Ocupació) no haurien de ser supervisats per l'administració.

Hi han a l'estat al voltant de 4.000.000 d'aturats que són conseqüència de la crisi, però que, degut al seu nombre, són també causa de la crisi, i la patronal suggereix que per a superar la crisi la solució podria ser l'acomiadament gratuït i sense que calgui justificar-lo. Es veu que poder enviar quatre milions més de persones al carrer ha d'ajudar a superar la crisi.

Bé, doncs això és el que proposen.

Suposo que sent assenyat, podria fer moltes propostes alternatives extretes directament del manual de les esquerres: nacionalització de sectors estratègics, fiscalitat progressiva (qui més té, més paga), limitació de sous per a alts directius, regulació de mercats amb bandes de preus fixades per l'estat, inspeccions laborals eficients... I moltes d'altres.

Tanmateix, crec que no. No és assenyat fer aquestes propostes extretes del "manual de l'esquerra". Per dues raons, perquè aquestes propostes no les duran a terme les "esquerres" que governen. Les "esquerres" que governen ho són només en el "social" (en el show, en realitat). En l'econòmic són indistingibles de la dreta més carca. Per tant, proposar això és perdre el temps.
I segon, perquè quan la patronal proposa l'acomiadament gratuït i sense justificar el que està dient és que considera que els treballadors són coses.

La patronal espera que li facilitin la vida per desfer-se dels treballadors que la baixada de la producció i l'alentiment de l'economia estan convertint en innecessaris.

Jo crec que els governs, tard o d'hora els acabaran donant la raó. Els poderosos voten en finestreta apart i, per si fos poc, són la mateixa gent els que estan a banda i banda de la finestreta.Només que van canviant de banda, avui estan aquí i demà allà, però sempre els mateixos.

No. El problema és que no es pot oposar una proposta "assenyada". Ells no fan una proposta assenyada, ells fan la proposta que els convé i si per això han d'haver-hi 7 milions d'aturats, doncs al carrer hi falta gent.

La proposta assenyada, la única proposta assenyada quan tractes amb psicòpates, és la camisa de força i tancar-los en algun lloc on no facin mal.

La proposta és canviar el sistema de dalt a baix, i desfer-se de la banda de psicòpates que és la patronal.

Per posar-li al psicòpata la camisa de força cal ser més fort que ell. La unió fa la força. La cosa, doncs, és clara.

Un altre món és possible.