Pàgines

dimecres, 28 d’octubre del 2015

#JoTambéSócAnarquista

Que els anarquistes són un ull de poll per als estats, per a qualsevol estat, o projecte d'estat, és una evidència.

Perquè l'anarquisme va molt més enllà de la visió caricaturesca d'uns estranys esquerrans barallats amb tothom i entre ells i tot, o del punkie, o del hippie, o de l'esperantista friki.

La veritat és que darrera de l'anarquisme, o a la seva empara, hi han construccions intel·lectuals molt sòlides i diverses i amb propostes que discuteixen el sistema fins als seus fonaments. Com podria ser el decreixentisme, que no és una ideologia anarquista en si mateixa, però que sí sembla més fàcil que pugui prosperar en una utopia anarquista (Carlos Taibo, "Per què el decreixement?") .

Hi ha activisme anarquista, alguns cops d'acció directa i al carrer, però sobretot n'hi ha un de no-violent però que potencialment té la capacitat de subvertir i capgirar la direcció i l'execució del poder.  Penso per exemple, en la investigació i desenvolupament de cripto-monedes.

Doncs bé, avui s'ha realitzat una nova acció contra els anarquistes. La policia ha entrat a diversos locals, entre ells l'Ateneu Llibertari de Sants, en una operació contra el "terrorisme anarquista".

Terrorisme? Au va. I la policia que ha entrat han estat Mossos d'Esquadra, executant una ordre de l'"Audiencia Nacional". La policia del projecte d'estat executant les ordres del vell estat, contra els que en cap cas obeiran i es sotmetran a cap estat, sigui vell o nou.

Si d'una cosa estic segur és que les anarquistes de l'Ateneu Llibertari no són terroristes. Si estic segur d'alguna cosa és que no són els meus enemics. Els detinguts avui ho han estat per motius polítics i no se'm convencerà del contrari. Els ataquen perquè planten cara. I ens cal a tots plantar cara.

 Solidaritat, doncs, amb els detinguts. Amb atacs com el d'avui, tinc clar de part de qui em poso i, avui, #JoTambéSócAnarquista.