Pàgines

diumenge, 18 d’octubre del 2015

Jo vull ser torero. (Cursos CEAC)

Aquesta setmana ens ha portat les declaracions davant el jutge de  Rigau, Ortega i Mas, aquesta última el mateix dia que es commemorava el 75 aniversari de l'assassinat a mans dels franquistes del President Companys.

Mirem-ho així: alguna cosa ha millorat a la "democràcia" espanyola. Ara ja no es dediquen a assassinar presidents de la Generalitat: ara només tracten d'empresonar-los. El motiu és, recordem-ho, haver posat urnes per a la consulta el passat 9N.

És tot un senyal de com funcionen les coses al país veí, però, de fet, el senyal més poderós de com funcionen les coses i el que ens espera si seguim sent súbdits de l'estat espanyol. És dir, si continuem pagant els impostos i sotmetent-nos a "l'autoritat" de Madrid va venir ahir: el PP prepara una FP de tauromaquia.

Ja seria penós que es muntés com extra-escolar: "El nen fa classes de repàs", "La nena fa alemany", "El petit del 1er-2na, piano" i "el gran dels de la merceria, torero". Però és que la cosa no serà extra-escolar, serà una FP: "Nen, com és que has suspès l'assignatura de banderilleru? és que el toro en té mania!"

Una pregunta, es podrà fer a distància?

És molt friki, oi? Són moltes ganes de desprestigiar la FP. No en saben més els del PP.

Fa riure. Tarradellas deia que en política l'únic que no es pot fer és el ridícul. Doncs bé, vet aquí un exemple de ridiculesa extrema.  

Això és el que ens espera si no assolim la independència, i ara perdonin que jo entri en el joc de fer por, però és que en fa: una democràcia fallida, una educació i un ensenyament públics adoctrinadors i inútils, uns serveis públics inexistents... sense comptar amb AVES a enlloc, rodalies col·lapsades, aeroports buits i unes despeses creixents de manteniment de totes aquestes infraestructures que no serveixen per a res.  Tot amanit amb corrupció  legal i institucionalitzada. Menys que súbdits. D'aquí al dret de cuixa hi va poc.

En fi, no ens posem tràgics i prenguem-ho per la via de l'esperpent. Si algú té la vocació, doncs, alguna cosa caldrà fer. Si un bon dia el nen t'arriba amb un "Papa, jo vull ser torero", assumeix-ho. Segons com vagin les coses, encara el podràs apuntar a fer aquesta FP.

Potser aquesta FP obrirà una via d'accés a la universitat (estudis de veterinària? faran una carrera nova?). Ves per on. Igual allà troba una nòvia militant del PACMA que el recondueixi. No perdis l'esperança.

Per acabar: em sembla adequat il·lustrar aquest post amb aquesta cançó que, segurament, ha estat la que en última instància ha inspirat aquesta nova genialitat del ministeri d'educació (aquesta competència no estava transferida? no sobra aquest ministeri?). Nens i nenes, amb tots vosaltres, Albert Pla:



(el meu fill que sent aquesta cançó per primer cop, diu que fa por... una mica de mal rotllo sí que dona, sí..)

En fi. Quines coses passen a Espanya. La veritat és que la realitat supera la ficció i que els guionistes dels programes de sàtira ho tenen difícil. O fàcil. Ahir el twitter anava ple de piulades enfotent-se'n. A mi em va agradar aquesta imatge, el rei d'Espanya es quadra davant una cabra:


... i això, nens i nenes, ho explica tot.