Pàgines

divendres, 4 de febrer del 2011

Frau Merkel passa revista

Avui, l'Àngela ha estat a Madrid, convidada pel Jose.

Segur?

Avui, frau Merkel ha vingut a passar revista i examinar si el virrei Rodríguez està fent bé els deures.

Potser és més aviat això últim.

Bé,independentment de què sigui més ajustat a la realitat, el que cal remarcar és que Frau Merkel ha dit que "les reformes van pel bon camí".

No ha dit "heu fet les reformes que calien i ja n'hi ha prou", ni "potser us heu passat amb les reformes". No. Ha dit que van pel bon camí. És dir, que la reforma laboral i la reforma de les pensions són el camí que cal seguir. Que en vindran més de reformes de l'estil d'aquestes.

I Frau Merkel ha vingut a dir això als artífex del "pacte social": el Rodríguez, el Rossell i el Toxo i el Méndez. Tots en posició de ferms, llestos per a pas de revista. Ha quedat clar qui mana?

Només una cosa, però: això del Pacte Social, de debò, que no calia. No calia? al contrari! era absolutament necessari! els espanyolets han de sentir i palpar que la resistència és inútil. I res millor que una claudicació en directe, espectacular, sense atenuants del sindicalisme oficial.

Ah! en saben molt! Segur que Frau Merkel n'ha quedat molt satisfeta.

I per part nostra, sens dubte que és arribat el moment de començar el sempre aplaçat curs d'Alemany. Que es noti que som catalans i tenim facilitat pels idiomes, que aquest és un tòpic de catalans que ens fa sentir molt bé, i amb això ja passem.

I ves per on: al final, el Montilla la va encertar portant els fill al col·legi alemany. Qui ho havia de dir. Potser és que ja s'ho ensumava.

I, això sí, amb tota la simpatia cap els alemanys, que ells no en tenen la culpa dels molts vicis dels que som d'aquesta banda del mapa. Ni de les nostres covardies.