Pàgines

dilluns, 30 de desembre del 2019

No a la investidura de Pedro Sánchez !

Diuen que ERC ha rebut la filtració de l'informe de l'advocacia de l'estat, que li sembla bé el que ha llegit i que l'abstenció per fer president a Pedro Sánchez és cosa feta.

Vull creure que aquest és un rumor més i que no té fonament. Vull creure que un informe no vinculant no decidirà l'abstenció d'ERC.

Vull creure-ho.

Perquè el PSOE és tan culpable com la resta de partits nacionalistes espanyols del 155, de la repressió, dels exiliats i dels presos polítics. És tan culpable de la violència, dels ulls buidats, dels CDR segrestats (segrestos que són, aquests sí, terrorisme). Sent el PSOE culpable, per què se'ls ha de permetre que facin un govern? Per a que continuïn amb la repressió ?

O potser és per la mesquina i estúpida amenaça de que no s'apujaran les pensions si no hi ha investidura ? Quina amenaça és aquesta quan no cal investir a ningú per aprovar las pujada ? El govern espanyol en funcions pot fer-ho ara mateix. Més aviat sembla que els que han de sentir-se amenaçats són els pensionistes, en veure com el PSOE juga amb les seves pensions.

No vull ni pensar que ERC s'abstindrà. Vull creure que la direcció d'ERC sotmetrà la qüestió als afiliats i que aquests salvaran aquesta situació vergonyosa dient-li clarament a la direcció que la independència no s'aconseguix donant aire a l'enemic.

L'informe de l'advocacia de l'estat, que no és vinculant, no parlarà, ni s'espera, de dret d'autodeterminació, ni de referèndums acordats, ni de llibertat ni retorn dels exiliats. De fet, estan tractant de veure de quina forma poden evitar fer cas de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Una sentència que no admet interpretacions. Però l'advocació de l'estat la retorçarà per a fer que els presos segueixen sent presos, i els exiliats, exiliats. Això serà així i ho sabem.

Què vol pactar ERC ? Qui, amb dos dits de front, voldria pactar res amb l'estat espanyol ? L'estat menteix i retorça les lleis per a fer-se-les venir bé, el PSOE menteix i promet allò que sap que no complirà, el govern en funcions amenaça als dèbils, als pensionistes, per forçar la investidura, L'oposició la formen franquistes i partits condemnats per corrupció i que, de forma legítima, se'ls pot qualificar de mafiosos. A  aquesta gentola proto-feixista i corrupta se li ha de permetre accedir al poder que dona el govern ?

Per pura supervivència el que cal és impedir que aquests partits toquin cap mena de poder. Si anem a terceres eleccions, hi anem. El que cal és debilitar l'estat, forçar les seves contradiccions, fer-lo trontollar i, finalment, derrotar-lo.

SI vols derrotar el teu enemic, el que fas és colpejar-lo sense descans, no donar-li cap respir. El que no fas és concedir-li temps i espai.

Diu Sun Tzu que el bon general tria el seu enemic i quan i com donar batalla. Però pensar que el PSOE és un enemic preferible a la dreta espanyola és d'una ingenuïtat sorprenent. És molt pitjor, perquè menteix millor que ningú. També diu Sun Tzu que l'engany és el que fa guanyar les batalles. El PSOE es prepara per mentir i guanyar i, em temo, ERC ni ho ensuma.

Alguns farien bé  de repassar l'Art de la Guerra, abans de prendre cap decisió.

Lectura urgent !