Pàgines

dimecres, 25 de desembre del 2019

Nit de Nadal

Nit de Nadal. Hem fet cagar el tió, tot i que en una versió adaptada per a un adolescent amb molt sentit de l'humor. Gràcies, fill.

Aquesta tarda, abans del sopar i del tió, hem visitat als meus pares. Ja molt grans. Malalts. Però encara vius. Aquest és un altre motiu que tinc per sentir-me agraït. Els cal cada cop més ajuda. Encara estem aquí.

La vida passa. Un altre Nadal. Vull donar les gràcies perquè encara estem aquí. Un any més, malgrat el pas del temps, malgrat la vellesa i les malalties. No puc sentir-me feliç. Estem aguantant. Els meus pares aguanten. Voldria donar-lis anys de vida. Anys de bona vida. Ara mateix, però, només puc donar les gràcies perquè avui encara som aquí. No em sento feliç, però em sento agraït. Faré el que estigui en les meves mans per a poder seguir donant les gràcies demà, i l'altre, i l'altre...

Dono les gràcies a qui pugui rebre-les. A qui li puguin fer profit, o servei. A mi em serveix donar-les.

Al twitter moltes piulades desitjant bones festes. M'han colpit les piulades de les preses i presos polítics. Elles i ells no estaran aquesta nit, ni demà, ni per Sant Esteve amb les seves famílies. Tanmateix, ens desitgen felicitat i ens encomanen esperança. Bon Nadal, Carme, Dolors, Oriol, Raül, Quim, Josep, Jordi Turull, Jordi Cuixart. Jordi Sànchez. Bon Nadal, als CDR que també són presos polítics. Bon Nadal, exiliades i exiliats. Bon Nadal als represaliats independentistes, Bon nadal als dissidents de tota mena a aquest sistema autoritari que han estat represaliats i segrestats. A tots, el record, el respecte i la solidaritat. Des de fora farem per a que torni la llibertat, la vostra i la nostra.

Tinguem confiança. Tinguem esperança. Donem les gracies pel que tenim. Cuidem-nos. Estimen-nos. Lluitem. Seguim.

Bon Nadal.