Pàgines

dimarts, 4 de juliol del 2017

Llei de referèndum d'autodeterminació de Catalunya

Tot just ha conclòs al Parlament  la presentació de la llei del Referèndum. La llei que empararà el referèndum d'autodeterminació de l'u d'octubre.

La llei diu que  Catalunya és un subjecte polític sobirà.

La llei s'acull als tractats de dret internacional als quals la constitució espanyola diu que s'adhereix.

La llei respon al trencament del pacte constitucional perpetrat pel tribunal constitucional amb la sentència contra l'estatut d'autonomia.

La llei diu que en cas de victòria del SI, la proclamació de la independència es farà dos dies després. Si el resultat és NO, es procedirà a la convocatòria d'eleccions autonòmiques.

L'èxit del referèndum, les garanties,  depèn exclusivament de la participació. Cal doncs, sortir al carrer, a votar, pacíficament.

Aquesta tarda es farà un acte polític al Teatre Nacional de Catalunya per presentar a la ciutadania la Llei del Referèndum.

Al mateix moment, s'activarà la web http://garanties.cat, que ara mateix mostra el següent text d'avís :

« La pàgina web estarà activa el proper dimarts 4 de juliol al vespre, un cop iniciat l’acte de presentació “Garanties per a la Democràcia, per un referèndum legal, efectiu i vinculant” »

Una curiositat,per acabar :  la llei del referèndum ja té la seva entrada a la Viquipèdia! https://ca.wikipedia.org/wiki/Llei_del_refer%C3%A8ndum_d'autodeterminaci%C3%B3_vinculant_sobre_la_independ%C3%A8ncia_de_Catalunya