Pàgines

dimarts, 16 d’abril del 2019

Objectiu, més del 50%

Ja ha començat la campanya electoral i els partits es dediquen a omplir les bústies amb la seva propaganda.

Val a dir que aquest cop tinc dubtes seriosos sobre a qui votar. Veig coses bones, i no tan bones, en les tres candidatures independentistes: ERC, JxCat i Front Republicà.

Al final em decidiré per aquell que cregui que em representa millor, el que s'assembli més al meu pensament.

 L'únic vot útil és, en la meva opinió, aquell que et representa més bé. Aquell que, un cop al Parlament, veus que proposa allò que creus,  que denuncia allò que rebutges, que té el discurs que més s'assembla al teu, o que voldries que fos el teu. Seguiré aquest criteri. 

per contra, em sembla impossible, a més d'injust, decidir el vot  a partir d'una tria entre entre Oriol Junqueras, Gabriel Rufian,  Raül Romeva, Jordi Sànchez, Laura Borràs, Lluís Puig, Albano Dante-Fachin o Mabel Rodríguez  

Jo els vull a totes i tots. Vull que obtinguin representació. Però només puc votar una llista. Problemes evidents d'un sistema de democràcia representativa força imperfecte (a afegir al ja de per sí imperfecte sistema de democràcia representativa!)

Sigui com sigui, l'objectiu es que les forces independentistes obtinguin més del 50% dels vots. És l'objectiu. Crec que d'ara endavant, l'objectiu de qualsevol contesa electoral a Catalunya és que l'independentisme obtingui més del 50% dels vots, que aquest guarisme augmenti progressivament mentre la Independència i la República no siguin efectives. Dit això, el repartiment d'escons per mi no és tan important.

Hem de guanyar, i a l'enemic - i dic enemic, i dic ocupant. És l'únic tracte que es mereixen- no li podem donar cap respir. Si volem alliberar la República i fer efectiva la independència cal guanyar aquestes batalles. Hem de ser més del 50% dels vots.

Coses senzilles que podeu fer. Transformar la propaganda de l'enemic en arma llancívola: retorneu-la.
Quan rebeu la propaganda dels partits unionistes :
1. No obriu els sobres.
2. Escriviu ben gran a la part de davant del sobre, on surt la vostra adreça, la paraula « RETORNAT ».
3. A la part de darrera del sobre, poseu « REBUTJADA ».
4. Deixeu el sobre a la bústia de devolucions o, si a casa vostra no n'hi ha, deixeu-la ben a la vista per a que el carter - i tothom que passi - pugui veure-la.

Fem campanya, doncs.

Objectiu, més del 50%.