Pàgines

diumenge, 8 de febrer del 2009

Xarxa d'Intercanvi de Sants

A Sants els grups llibertaris, anarquistes o afins tenen una implantació important, amb llocs tan interessants com el CSA Can Vies , la cooperativa "La ciutat Invisible", l'ateneu llibertari de Sants, o el col·lectiu "Negres Tempestes".

Doncs bé, ara han organitzat el febrer llibertari, del 30 de gener al 8 de març, en el que es faran un conjunt d'actes, conferències, exposicions de temàtica llibertària.



De totes les activitats que tenen muntades, n'hi ha una que m'ha cridat l'atenció, la presentació de la Xarxa d'Intercanvi de Sants, la XIS.


Demà, diumenge 8, també se celebrarà a la plaça de la Farga la 2na Fira d'Intercanvi de Sants.

Una xarxa d'intercanvi és exactament el que diu: intercanvi de bens, serveis, coneixements... sense que calguin diners. Consulteu http://www.intercanvis.net

Al barri de Gràcia hi ha mercat d'intercanvi des de fa temps. Vegeu el video http://www.tv3.cat/videos/721599.

Algun cop he dit que la crisi provocarà reaccions autogestionàries i alternatives al model de consum en el que estem immersos. Està per veure si aquestes fires d'intercanvi poden representar una alternativa. Personalment, crec que ara per ara encara els cal massa crítica, cosa que no vol dir que no la puguin aconseguir a curt o mig plaça. En tot cas, la simple existència d'aquestes xarxes a mi ja em val com exemple.

Aquestes respostes són, tanmateix, un atac directe al cor del sistema. Perquè el cor del sistema no està en un lloc, sinó a les nostres ments. El cor del sistema és l'acceptació íntima de les relacions de poder, de propietat, de diners i valors que fem als nostres caps. L'atac directe al sistema es produeix quan deixes de pensar en comprar i vendre per pensar en donar i prendre. El sistema es atacat quan es desmonetitzen les relacions entre les persones.

És profundament subversiu. M'entusiasma.

La XIS, doncs, és una resposta que ja s'està construint. Benvinguda sigui. En calen moltes més.