Pàgines

dimarts, 1 de desembre del 2015

Tres alliçonadors gags (La vida de Brian, de Monty Python)

Avui, el darrer post sobre la qüestió del desacord entre JxSí i CUP.

Ḿireu, si no hi ha acord serà un ridícul. Fer el ridícul és l'únic que no es pot permetre un polític o una causa política. Doncs jo dic que si no hi ha acord es farà el ridícul (els indepes, s'entén).

El pitjor -o el millor, segons com es miri- és que ni tan sols serem gaire originals. Fer el ridícul en política és una constant al llarg de la història i de la geografia.

Hi ha una pel·lícula, diguem-ne que de caràcter històric, que té alguns gags que il·lustren a la perfecció el ridícul que es pot arribar a cometre si no hi ha acord: "La Vida de Brian" (1979) del grup Monty Python.

La peli es pot veure al youtube en aquest enllaç.

Els gags: EL front judaic popular. Diu el Front Popular de Judea: "Als únic que odiem més que als romans és al Front del Poble Jueu... i al Front Popular del Poble Judaic... i al Front Popular de Judea... ai no, que aquests som nosaltres!". Doncs això.



L'esquadró suïcida. Perquè guanyar una batallà quan tenim superioritat i tot és a favor si, en canvi, podem suïcidar-nos i provocar l'admiració de l'enemic en demostrar-li el nostre valor més enllà de la mort? (traducció: la derrota com a zona de confort!)



I, mentrestant, els Romans saben, perfectament que cal espanyolitzar, perdó, volia dir romanitzar, o llatinitzar, els països ocupats. Vols revoltar-te? fes-ho en espanyol, perdó, volia dir llatí. Quan parlis i escriguis correctament en espanyol, perdó, volia dir llatí, serà quan començarem a parlar de repressió. Aquest gag està patrocinat per l'ex-ministre Wert.



En fi. Alguns perden el temps i s'entesten a perdre, i d'altres, no perden el temps i continuen la seva tasca colonitzadora.

La cosa té molta gràcia. A més de fer castells i grans performances ara mostrarem al món la nostra insuperable capacitat d'enfotre'ns de nosaltres mateixos. I és que som l'hòstia els catalans!

Si al final no hi ha acord, em plantejo substituir l'estelada del blog per un caganer. He de madurar la idea.