Pàgines

dijous, 6 de març del 2008

debat a "59 segundos"

Apunt ràpid que és molt tard.

Acabo de veure el segon debat a set de la TVE al "59 segundos". Aquest cop el representant d'esquerra ha estat Agustí Cerdà. Els únics caps de llista aquest cop han estat el Josu Erkoreka de PNB que ha repetit, i Ana Oramas de Coalició Canària.


Agustí Cerdà no té el mateix verb que Joan Ridao, com ha quedat clar. Ahir Ridao va estar amb la Mònica Terribas a "la Nit al Dia" i va deixar anar les idees força de la campanya d'Esquerra com una metralladora. La Terribas quedava desbordada en algun moment, com ella mateixa va dir.





En Cerdà no m'ha semblat tan bon orador. Tanmateix, el seu discurs ha estat prou contundent. Ha fuetejat des del principi amb la idea força "Esquerra, força política dels països catalans". Aquesta idea força només va aparèixer de resquitllo al primer debat. Avui, en canvi ha estat present a gairebé totes les intervencions de Cerdà. Un 10 per a Cerdà. Ha continuat amb la reclamació d'infraestructures, publicació de les balances fiscals i polítiques socials i sense esmentar-la (el micròfon se li enretirava), però amb un gest de les mans, ha proclamat la independència com a objectiu.

Aquest cop sí que s'ha reclamat el reconeixement de Kosovo. A diferència del debat anterior a TVE. Molt bé.

En canvi, en el darrer bloc "reptes de futur" ha destinat dues intervencions de les tres disponibles a una discussió sobre Esquerra al País Valencia, els Països Catalans i la unitat de la llengua amb el representant del PP. Degut a això no s'ha parlat de cap altra qüestió més. Per mi, s'ha tornat a perdre l'oportunitat de parlar de canvi climàtic. Ni que només fos per esmentar-lo. Malament.

La campanya s'acaba. Només queda demà i el divendres. El que s'havia de dir, ja està gairebé tot dit. Els missatges són els que són i ja admetran poques matisacions.

Ara ve el darrer impuls per convèncer als compatriotes abstencionistes de la necessitat d'anar a votar. De que cal votar per aconseguir molts diputats catalans, valencians i balears a Madrid amb veu pròpia i nacional. Molts diputats disposats a defensar els Països Catalans al congrés. Molts diputats d'Esquerra i d'Unitat per les Illes.

Ens cal aquesta veu. Es la nostra veu. És la teva veu.

Per un país de primera. Per això vull la independència

Vota Esquerra