Pàgines

dilluns, 29 d’abril del 2019

Coses bones, i altres no tant, del 28A

5 coses que m'han semblat bé, i 5  que no tant, de les eleccions d'ahir.

El que no m'ha semblat bé (primer, les males notícies) :

1 - L'independentisme s'ha quedat, clarament, per sota del 50% dels vots. Aquest objectiu, certament, era molt ambiciós i no s'ha assolit.

2 - Front Republicà no ha entrat. Tot i l'esforç fet en un temps rècord, FR s'ha quedat a uns 9000 vots d'entrar. per mi era una veu molt necessària. La veu que  ens recorda que sense mobilització intensa i persistent al carrer, no farem la independència. Sí, els llaços grocs són mobilització, però no, no és del mateix grau ni intensitat que, per exemple, el que estan fent els gilets jaunes a França. S'entén? A més, ara ho puc, dir, ahir els vaig votar. Crec que ahir FR s'apropava més que ningú la meva opinió sobre què cal fer. En fi.

3 - Anava a posar que Vox, i per tant, l'ultra-dreta ha obtingut un escó, però en realitat el que cal dir és que  Vox, PP i C's i, per tant, l'ultra-dreta, han obtingut 7 escons.

Sí, ultra-dreta : estaven disposats a anar junts, per tant, són la mateixa merda feixista. Doncs bé, la merda feixista rep prop del 20% dels vots a Catalunya. Tenim un molt greu problema. No són residuals. Els que avui han votat a Vox i PP demà poden votar a C's.

4 - El bloc del 155 ha guanyat en vots.

5 - No només això : El bloc unionista ha guanyat clarament en vots 

Els resultats són clars. Les següents dades estan preses  de la web de la CCMA :

partit escons % de vot vots
ERC 15 24,59% 1.015.355
PSC 12 23,21% 958.343
COMÚ PODEM 7 14,89% 614.738
JxCAT 7 12,05% 497.638
Cs 5 11,55% 477.096
PP 1 4,50% 200.209
VOX 1 3,60% 148.481
FRONT 0 2,74% 113.008
PACMA 0 1,54% 63.713
CERO-GV 0 0,16% 6.632
PCPC 0 0,08% 3.373
IZQP 0 0,06% 2.673
PCTC 0 0,06% 2.419
CNV 0 0,06% 2.406
PUM+J 0 0,01% 413

Amb els resultats anteriors

bloc % vots
Bloc Indy 39,38% 1.626.001
Bloc 155 42,86% 1.784.129
Bloc unionista 57,75% 2.398.867


Bloc indy : ERC + JxCAT + FR
Bloc 155 : PSC + Cs + PP + VOX
Bloc unionista :  Bloc 155 + COMÚ PODEM

Sí. Sumo COMÚ PODEM al bloc unionista. Pablo Iglesias ja ho ha dit ben clar : en un referèndum COMÚ PODEM farà campanya contra la independència i això, nens i nenes, amics i amigues, és unionisme, exactament.





Les coses bones d'ahir (Alegra aquesta cara, coi!)

1 - La participació d'ahir va ser altíssima. Això, sempre i a tot arreu, és una molt bona notícia.

Consideració 1 : Les eleccions d'ahir eren al congrés espanyol, és dir, es triaven diputats a Madrid. En aquestes eleccions es mobilitza un electorat diferent que el de les eleccions autonòmiques i també es vota amb criteris diferents. A Catalunya, en particular, sempre ha estat notori el fenomen del canvi del sentit de vot, o el vot dual que també es diu. O sigui, que a les catalanes es vota en clau catalanista, i a les espanyoles en clau espanyolista.

Consideració 2 : A més, els anàlisis ens diuen que els canvis de sentit de vot entre eleccions comparables (catalanes amb catalanes, espanyoles amb espanyoles, municipals amb municipals, europees amb europees) poques vegades són radicals i més aviat són canvis progressius ( a menys que es donin situacions imprevistes i extremes en dates properes a les eleccions. Com va passar, per exemple, amb els atemptats de l'11M ).

Tenint en compte les dues consideracions anteriors val a dir que:

2 - Per primera vegada un partit independentista guanya en unes eleccions espanyoles a Catalunya. Superant, a més, el milió de vots. És un gran èxit d'ERC i diria que també un gran èxit personal d'Oriol Junqueras. Un gran èxit que cal posar en valor perquè el president d'ERC és avui un pres polític i víctima del segrest per part de l'estat espanyol.

3 - Si comptem tot el vot independentista, sumo JxCat i FR, la xifra s'enfila fins 1.626.001 persones que és una xifra extraordinària. A més, aquest no és el sostre del vot independentista. Al 21D de 2017 es van obtenir més de 2 milions de vots independentistes. Per tant, cal suposar que ahir una part (no gens menyspreable) de vot independentista no es va mobilitzar, o bé va optar per votar partits unionistes. Vet aquí una conclusió important : cal corregir aquest vot dual, i cal mobilitzar l'independentisme que es queda a casa a les espanyoles.

He dubtat si posat el següent com a punt positiu. Al final he decidit que no ho és.

Ho poso, si de cas com a curiositat :

El bloc Pro Referèndum, és dir, els que demanen un (impossible) referèndum pactat : Bloc Indy + COMÚ PODEM representen el 54,27% dels vots emesos ahir i un total de 2.240.739 vots. Només és una curiositat. Com tothom sap, mai hi haurà un referèndum pactat. El « referèndum pactat » no existeix ni se l'espera. Si hi ha un nou referèndum, o bé serà unilateral (i esperem que sense piolins) , o bé serà imposat per alguna força externa, i no veig quina, per tant el considero encara més improbable que un nou referèndum unilateral (i llavors caldria demanar-se el perquè de repetir un referèndum  que ja es va fer i que va guanyar l'independentisme).

4 - La Montapollos i la Marquesa han obtingut resultats dolents. Nefastos. Abandonen la política catalana amb la cua entre cames. Bon vent. No torneu. Un consell : feu-vos ho mirar. Tanta toxicitat, tant d'odi i tanta ràbia no poden ser bons.

Un altre consell, vigileu les vostres esquenes. C's i PP han fracassat a nivell estatal i es buscaran caps de turc. No cal ser un geni per veure que una part ben important d'aquest fracàs té el seu origen a Catalunya. Això vol dir que Arrimadas i Cayetana són responsables directes dels mals resultats dels seus partits i, per tant, tenen molts números per encapçalar les llistes de possibles víctimes de sacrifici. Tindria gràcia, la veritat.

5 - Raül Romeva, al senat per Barcelona, amb més de 900.000 vots! La tria de Raül Romeva al senat cal explicar-la. a Barcelona ERC obté 700.000 vots i Romeva en rep 900.000. Aquest vots de més que treu Romeva són de votants que van optar per fer el vot repartit entre opcions independentistes. Jo mateix, que vaig votar a FR pel congrés, en canvi vaig votar a Romeva pel senat. Per  mi és una gran notícia. Vol dir que la gent independentista sap que l'enemic està enfront, no al costat.


Ja està. No hi ha temps pel descans. El 26 de maig -menys d'un mes- són les eleccions municipals i europees.

Cal aconseguir que els votants independentistes siguem més del 50%. És l'objectiu principal. Ho ha de ser a cada elecció.

Hem de fer que Barcelona tingui un alcalde independentista

Hem de fer els presos i els exiliats siguin eurodiputats.

Però encara hem de fer més.

Aquesta tarda, en una decisió escandalosa, autoritària i antidemocràtica. la Junta Electoral Central ha vetat Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí a les llistes de JxCat!  És una nova cacicada feixista d'aquest estat autoritari i fallit que és Espanya. Avui ja tinc clar que votaré JxCat a les europees però espero amb candeletes els recursos, la denuncia i la condemna de l'estat espanyol. Quines ganes de perdre'ls de vista.

De tot plegat, una lliçó : Espanya sempre jugarà brut i seguint les seves regles sempre perdrem. Només podem guanyar si les regles les posem nosaltres o són regles acceptades i auditades internacionalment. Només podrem guanyar si  de forma contundent, persistent i decidida ens mobilitzem.  No hi ha una altre via. Amb votar no n'hi ha prou. Juguen tan brut que si veuen que van a perdre a les urnes, aleshores prohibeixen votar, o et peguen per fer-ho, o manipulen la llista dient a qui es pot o no es pot votar. No és democràcia. És una farsa autoritària.  Els drets es defensen al carrer. El vot es defensa votant. La República es defensa amb control del territori i amb acció no violenta, segur, però acció. Com fan els gilets jaunes.  Prou lliris.

Necessitem la independència, amb urgència, per deslliurar-nos d'aquesta vergonya d'estat i de tota la seva immundícia feixista. Hem d'alliberar la República, amb els vots,  està clar que hem de ser més del 50%, però sobretot al carrer, amb la mobilització. No hem de d'aturar-nos fins aconseguir-ho.

#DonecPerficiam

#LlibertatPresesIPresosPolítics #RetornExiliadesIExiliats #UsVolemLiures #UsVolemACasa #Llibertat #Independència #ProcésConstituent #RepúblicaCatalana #1Oct #26M