Pàgines

dilluns, 21 d’agost del 2017

‘Bueno, pues molt bé, pues adiós’

Acaben d'informar de la mort del, sembla, darrer membre de la cèl·lula gihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils.

A hores d'ara, doncs, sembla que ja es pot donar per tancada l'operació. Avui, no ahir com deia el ministre Zoido.

L'actuació dels mossos ha estat impecable. Brillant. La sensació que han transmès ha estat de confiança i de seguretat. Es pot dir que, veient al conseller d'Interior Forns i  al major Trapero "sabíem" que el terrorista fugit seria detingut més aviat que tard, com així ha estat.

Això era el més important en aquests moments, junt amb la tasca d'atendre les víctimes.

Per això, quan aquesta tarda s'ha donat una conferència de premsa per presentar el resultat d'aquesta darrera actuació dels mossos, la sorpresa i la vergonya aliena han estat màxims quan uns periodistes (espanyols) s'han queixat que es contestés en català a les preguntes fetes en català.

En totes les comunicacions públiques que s'han fet, sempre s'ha contestat amb l'idioma en que s'ha fet la pregunta i no hi ha hagut cap problema en repetir en castellà si el periodista ho ha demanat.

La situació ha provocat la resposta espontània del major Trapero. Per emmarcar.

Però per a alguns periodistes nacionalistes supremacistes espanyols es veu que això era un ofensa.

Ha estat increïble però, per sort, ha quedat gravat en vídeo i ho podrà veure tot el món per a vergonya i escarni d'aquests incultes prepotents.

Vet-ho aquí (el vídeo està inclòs a una piulada del periodista i professor de la UOC  Sergi Forcada @sergifor):




Doncs això. Vergonya aliena. Per ells no, és clar. Avui, al contrari, han deixat anar la seva cagadeta i ja estan tranquils, però algun dia, aviat, tota aquesta gent s'adonaran, com la seva infinita supèrbia, prepotència i incultura va fer que els catalans marxessin.

No puc deixar de pensar que tot plegat, a aquesta colla de supremacistes els sap greu, els fa molta ràbia, els fa esclatar d'odi i de fel que la resposta als atemptats hagi estat tan neta, contundent i brillant per part de tothom. Em fa l'efecte que els sap molt greu haver comprovat que Catalunya funciona, i funciona molt bé, sense la crosta que ells representen, sense la seva hipocresia, el seu postureig mediocre. Els sap molt greu que Catalunya sigui un país infinitament més plural i lliure que l'Espanya que volen imposar. Els sap molt greu, els fa esclatar el fetge que aquest és un país de ciutadans, i no de súbdits, i que ells, aquí ja no son amos ni senyors per imposar privilegis, llengües o pensament, i que aquí no serveix el "Usted no sabe con quién está hablando". Doncs miri, no, no ho sé, i ara posi's a la cua i agafi número com tothom.