Pàgines

divendres, 11 d’agost del 2017

11S2017. La Diada del Sí!


Un mes just per a la Diada d'enguany.

Des de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'estatut, el 2010, les diades han vist concentracions i actes multitudinaris, amb un to cada cop més obertament independentista. Hem passat de veure com es retallava l'estatut d'autonomia de forma humiliant, a trobar-nos a les portes del referèndum d'autodeterminació.

Som al 2017 i falten 59 dies pel referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

Sí, ha passat molt temps, ens hem fastiguejat, ens hem discutit entre nosaltres, hem comès molts errors, hem avançat i hem reculat, però, en conjunt, la progressió ha estat endavant, i ara estem aquí. Amb ferides i cansament a l'ànima, però també amb molta força i molta il·lusió. I amb esperança. I amb confiança. I també amb alegria.

Enguany, doncs, i més que cap altre any, els independentistes hem de mobilitzar-nos. La Diada ha de ser un gran acte de campanya en favor del Sí. Aquesta ha de ser la Diada del Sí.

Enguany la proposta de l'ANC és formar un gran signe més omplint el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó :

« Aquest Onze de Setembre encarem la mobilització més transcendent de la història del país: la Diada del Sí. Omplirem el passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó de Barcelona per fer un immens signe Més, símbol de totes les oportunitats del nou estat en forma de república que ens espera a les paperetes del referèndum. Entre tots, convertirem la Diada del Sí en el tsunami d’il·lusió que ens portarà des del compromís amb la democràcia a la majoria per la independència l’1 d’octubre.

Que sigui un gran Onze de Setembre, junts defensarem la democràcia i acabem de gestar el nou estat que està per a tothom!

L’11S omplim el centre de la capital, l’1 d’octubre guanyem el referèndum!
»


Per si hi han dubtes, l'ANC ha preparat aquestes "respostes a preguntes freqüents" :

Per què haig de tornar a sortir al carrer?
 
Hem treballat molt per arribar fins aquí. Tantes Diades, manifestacions, actes ja són part de la història. Ja comptem els dies que falten per al referèndum que tant havíem somniat. Mostrem la força de la gent als polítics d’aquí i d’allà. Ara més que mai no és el moment de les excuses ni de desanimar-se.

És el moment de donar un últim impuls per guanyar el Sí i no pots fallar. La teva veu, determinació i somriure són la palanca perquè neixi el nou Estat a partir del dia dos d’octubre. Aquesta Diada serà un esdeveniment mundial de primera magnitud, i no hi pots fallar, tant si és la primera com la cinquena o la vintena Diada que et manifestes.
 
Com puc aconseguir un lot de l’11S?
 
El lot de l’11S, a part de la samarreta de la Diada, conté un ventall per 
protegir-te de les altes temperatures i una motxilla perquè hi puguis ficar tot allò que vulguis portar. Aquest any, la samarreta és feta a Catalunya i 6 euros de cada lot es destinen directament a finançar la Campanya del Sí.
 
Pots demanar el lot a http://botiga.assemblea.cat/index.php. També el trobaràs a la seu de l’ANC o a la teva assemblea territorial, on els voluntaris t’ajudaran a 
 triar la talla que necessites.
 
Per què m’hi he d’inscriure? No hi puc anar per lliure?
 
És molt important que tots els trams de la Diada del Sí s'omplin de participants. I per aquest motiu és imprescindible que tothom que hi vulgui anar s’hi inscrigui a través del formulari del web. Només així podrem assolir el nostre objectiu: omplir el passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó amb la gent que farem la nova república.

Si t’hi inscrius, sabràs quins són els trams on encara hi ha places disponibles per omplir, rebràs informació pràctica de com arribar al lloc a temps evitant els embussos i et posarem en contacte amb la gent que et rebrà al tram que hagis escollit. Naturalment no impedirem que la gent baixi al carrer i hi participi, tant si s'havien inscrit com si no --com més serem, millor!

D'acord amb la Llei de protecció de dades (LOPD), no es poden inscriure al web de la Diada del Sí els menors de 16 anys. Però esperem els somriures i la determinació de tothom!
 
És obligatori comprar el lot de la Diada del Sí?
 
L’ANC es finança únicament amb les quotes dels seus socis i la venda de productes de l’Assemblea. El material, la comunicació i la logística dels actes que fa arreu del país suposen una despesa molt gran, i una de les principals fonts d’ingressos, que permet a l’ANC continuar amb força la seva tasca, és el lot de l’Onze de Setembre, que consisteix en una samarreta i altres complements. Enguany, 6 euros de cada lot serveixen per finançar directament la campanya del Sí.

Evidentment no és obligatori comprar el lot. Tothom és benvingut a la Diada del Sí, tant si compra el lot com si no. Els estatuts de l'ANC li prohibeixen acceptar cap subvenció per garantir que sempre serà una organització absolutament independent.
 
Com funcionen les inscripcions?
 
Per inscriure’t, has d’omplir el formulari, apuntar-te al tram indicat i confirmar la inscripció a través del correu electrònic que rebràs. Has de fer la confirmació per correu abans que passin 24 hores perquè la inscripció sigui vàlida. Si al cap de 24 hores d'omplir el formulari no has rebut el correu, voldrà dir que hi ha hagut algun error. Et demanem que, en aquest cas, tornis a fer la inscripció.
 
Com podem inscriure’ns per venir en grup?
 
Pots apuntar fins a cinc persones en un mateix correu per poder venir junts a la Diada del Sí. Si sou un grup més nombrós, us haureu d’apuntar per petits grups de cinc, o bé individualment. Si sou una entitat o un col·lectiu (equip esportiu, entitat social, cultura popular, etc.), podeu posar-vos en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC més propera perquè us puguin inscriure com a grup (caldrà que informeu de totes les dades dels participants). D’aquesta manera, garantireu la possibilitat d’estar tots junts al mateix tram i anar-hi plegats.
 
Sóc una entitat i vull col·laborar en la Diada: què he de fer?
 
La Diada del Sí és una acció de país. Per tant, necessitem tots els catalans, amb tota la seva diversitat i inquietuds, amb la voluntat de construir un país lliure i millor per a tothom.

La Diada del Sí s’omplirà dels continguts, dels anhels i de les lluites del conjunt del país i, per tant, és importantíssim que s'hi vegin representades tantes entitats i col·lectius com sigui possible als trams dels eixos corresponents. Posa’t en contacte amb diadadelsi@assemblea.cat i ajuda’ns a enriquir la Diada del Sí!
 
Puc canviar d’ubicació?
 
Si vols canviar d’ubicació, t’has de donar de baixa de la inscripció que hagis fet i escollir una nova ubicació. Et demanem que ho facis així, ja que llavors podrem saber en tot moment si tots els trams estan coberts. Els trams que podràs escollir seran funció de la teva procedència per aconseguir la millor distribució possible.

En donar-te de baixa, també estaràs donant de baixa la resta de persones que hagis inscrit en cas que la teva inscripció sigui col·lectiva.
 
Si m’hi he inscrit per lliure, puc inscriure’m després per anar-hi en grup amb gent del meu municipi?
Només serà vàlida una inscripció. Et demanem que et donis de baixa de la 
primera i després t’apuntis a la inscripció col·lectiva en la qual participaràs.
 
A quina hora començarà la Diada del Sí?
 
La Diada del Sí començarà a les 17:14 hores. Et recomanem que al matí participis en els actes institucionals o cívics del teu municipi i que després et desplacis cap a la teva ubicació perquè siguis allà a l’hora de dinar.

És fonamental que arribis al teu tram amb força antelació. Et recomanem dinar prop, en un restaurant o bar proper o bé amb el teu menjar, i que després vagis amb calma i prou temps fins al lloc. Et recordem que, a les 15:00 hores, es tallarà el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants.
 
Per què he de complir els horaris?
 
A la Diada del Sí hi assistiran moltes persones d’arreu del país, que generaran una circulació de vehicles molt elevada. Per aquest motiu, és clau ser puntuals i escrupolosos amb els horaris per evitar col·lapses i assegurar que tothom és al lloc que li correspon a l’hora adequada.
 
Tots els llocs són igual d’importants?
 
Sí. La Diada del Sí serà un èxit si aconseguim omplir tots els trams previstos.
S’organitzaran autocars per arribar a la Diada del Sí?
 
Quan t’hi inscriguis, pots posar-te en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC més propera per saber si organitzen un viatge amb autocar. Si no hi hagués prou places, coordina’t amb altres persones que vagin al mateix tram que tu i ompliu al màxim permès els vehicles per no col·lapsar les carreteres.
 
Què fareu amb les meves dades? Per què he de donar el meu document d'identitat?
 
Les teves dades es tractaran amb la finalitat de gestionar, coordinar, organitzar i informar sobre els actes que es realitzin l’Onze de Setembre i, en general, activitats organitzades o en què participi l’Assemblea Nacional Catalana. És necessari donar el número de document d'identitat per evitar duplicitats i assegurar d'aquesta manera que cada inscripció respon a una persona física. L’Assemblea és un moviment cívic de base amb un objectiu finalista: la independència. Per tant, un cop aconseguida la independència ens dissoldrem i les bases de dades seran eliminades. Les teves dades no seran mai traspassades a una empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i en tot moment podràs demanar-ne la rectificació o l'eliminació.

Per a més informació podeu adreçar-vos  a la « Web del Sí » a al de « La Diada del Sí »


L'onze de setembre guanyarem la Democràcia, i l'u d'octubre guanyarem la Llibertat! Som-hi!




No ho dubtis : el canvi ets TU!