Pàgines

divendres, 14 de gener del 2011

Vaga General a Catalunya el 27 de gener

La CGT de Catalunya ha donat un pas al front i ha convocat Vaga General a Catalunya per al proper 27 de gener en contra de la reforma laboral que ja estem patint, de la reforma de les pensions que el govern espanyol -amb la complicitat de CCOO i UGT- està perpetrant, i també en contra les retallades socials i dels drets dels treballadors.

La Vaga General es convoca només en el territori català i coincideix en data amb la convocatòria de Vaga General feta al País Basc i a Galícia pels sindicats nacionals d'aquest dos països. El caràcter confederal de  la CGT fa que la CGT de Catalunya hagi tingut la capacitat de prendre aquesta decisió que, en el nostre cas, doncs, admet la lectura de convocatòria de Vaga General d'àmbit nacional. 

De moment a aquesta convocatòria de vaga general ja s'han adherit els sindicats COS (Coordinadora Obrera Sindical), CNT de Catalunya i Solidaritat Obrera. Cal esperar que altres  sindicats s'adheriran a la convocatòria i no només sindicats sinó també partits i organitzacions socials i tot aquells que creguin que cal plantar cara.

Així sigui. 

Gràcies CGT. De debò, gràcies.

Se del cert que amb una vaga general no s'aturarà la reforma de les pensions, com de fet, no va servir la del 29S per a fer recular la reforma laboral. Se del cert que si no hi ha una resposta i un moviment social en contra contundent i sostingut en el temps, aquestes reformes s'acabaran imposant. També se del cert que no és amb "negociacions" a porta tancada on en cada bugada els treballadors perdem un llençol que es defensen els drets. No és així. Cal lluitar.   

La CGT avui m'ofereix una possibilitat de lluitar, de manifestar-me, d'oposar-me a un sistema que ens vol robar i ens vol esclaus i sotmesos. Repeteixo, avui la CGT m'ofereix la possibilitat de lluitar. Si no lluito ja he perdut, si lluito potser perdo, però també puc guanyar, encara que sigui molt difícil. En tot cas, lluitem per l'esperança i prou que sabem que aquesta batalla no serà ni la última ni decisiva.

I els treballadors tenim una gran arma de lluita: la vaga.

Avui el que la CGT ens proposa als treballadors és que lluitem. Que animem als companys a la lluita. Que no fem cas dels que diuen que tot està perdut i  no hi ha res a fer, o que és inevitable claudicar enfront al sistema.

No és cert. Un altre món és possible!

27 de gener. Contra la reforma laboral, contra la reforma de les pensions, contra les retallades socials. Vaga General!



Reprodueixo aquí l'anunci de la web de la CGT Catalunya



El Comitè Confederal de la CGT de Catalunya ha acordat convocar vaga general el dia 27 de gener, en contra de la reforma laboral, la reforma de les pensions i les retallades socials. La CGT està treballant per tal que aquesta convocatòria sigui compartida per altres sindicats i rebi un suport ampli d’organitzacions socials.

El Comitè Confederal de la CGT de Catalunya, reunit en plenària realitzada ahir 13 de gener, va decidir convocar vaga general a Catalunya pel dijous 27 de gener. Aquesta vaga general s’afegeix a la campanya de mobilitzacions socials prevista per aquest mes de gener a fi de frenar les retallades en les pensions i el dret de jubilació que el govern vol anunciar el dia 28 de gener. La convocatòria de vaga pretén recollir el descontentament popular que les mesures econòmiques i socials del govern espanyol estan generant i oferir una oportunitat al conjunt de la població treballadora, aturada, jubilada i estudiant de mostrar el seu rebuig abans de la seva aprovació.

Al llarg del dia d’avui la CGT de Catalunya s’adreçarà a altres organitzacions sindicals a fi de completar una convocatòria conjunta de la vaga general del 27 de gener. De moment, els següents sindicats ja han donat una resposta positiva a la crida: CNT de Catalunya, COS i Solidaritat Obrera.

Secretariat Permanent de CGT Catalunya
14 de gener de 2011