Pàgines

dijous, 14 d’octubre del 2010

Alerta! Volen tancar Kaosenlared!

Alerta! Volen tancar el mitjà alternatiu kaosenlared! Per solidaritat amb aquest mitjà reprodueixo aquí el seu comunicat en català (traducció d'emergència amb traductor automàtic)

Per a més info. Kaosenlared ha convocat una roda de premsa demà, 15 d'octubre, a las 18:00h, al local del Sindicat de Periodistes de Catalunya ubicat a Ronda Universitat,20, 3er 1a.

Enllaç original: http://www.kaosenlared.net/noticia/todosas-somos-kaosenlared-no-criminalizacion-libertad-expresion-opinio



COMUNICAT DE KAOSENLARED

Davant de la constant criminalització dels mitjans de comunicació i moviments socials alternatius i després de la petició de l'Ajuntament de Barcelona de sol·licitar a la fiscalia que valori la possibilitat d'obrir diligències contra Kaosenlared.net i altres mitjans alternatius, amb l'objectiu d'investigar una presumpta apologia de la violència comesa per les esmentades webs, els i les sota signants volem expressar el següent:

1- Kaosenlared.net ha mantingut sempre una actitud rigorosa i sense incitar a cap violència en el tractament de la informació, la qual cosa l'ha convertit en el mitjà de transmissió fonamental per difondre les informacions publicades pels diferents autors i autores a través del sistema de Lliure Publicació, així com pels integrants del seu equip de col·laboradors (personalitats reconegudes de tots els àmbits del pensament de l'esquerra de tot el món), que la defineixen com un mitjà de comunicació alternatiu, plural, lliure i veraç, i en cap cas com a protector o impulsor de cap violència.

2. En l'era de la informació, d'Internet, de la globalització informativa i de la proliferació de la denominada guerra de quarta generació -guerra mediàtica-, les classes dominants tornen a intentar criminalitzar la informació alternativa de les classes populars.

3. Creiem que aquesta acció forma part d'una campanya de major calat, una campanya que té com a finalitat última la criminalització dels Moviments Socials, als que els mitjans d'informació alternativa donen la veu i l'espai que els és negat per norma als mitjans de comunicació controlats pels amos del món: el capital i la burgesia.

4. El silenciament de les opinions alternatives i de les persones que lluiten per un món millor és evident, n'hi ha prou amb analitzar com s'informa de qualsevol actitud alternativa en aquests mitjans. O fins i tot com els comunicats dels moviments socials no són ni tan sols publicats en aquests.

5. Els mitjans de comunicació que són al servei de les classes populars i del poble treballador, reivindiquen la pau. Pau que indivisiblement està lligada a la justícia social. Els objectius del poble res tenen a veure amb les pantomimes monstruoses que vivim cada dia, sostingudes sobre una estructura socioeconòmica de submissió i d'esclavatge moderns.

6. La lluita de l'esquerra anticapitalista, sumits en la precarietat laboral i social, la persecució policial i judicial, necessita mitjans de comunicació contra el poder hegemònic, és part fonamental del nostre dret a la llibertat d'expressió i organització. Dret humà i democràtic que ningú civilitzat no pot negar.

7. Si Kaosenlared.net o altres mitjans alternatius, fossin tancats, s'estaria vulnerant tota la legislació espanyola i internacional en matèria de llibertat d'expressió. Aquesta legislació bolca la responsabilitat dels fets imputables en els autors dels articles, i no en els mitjans que serveixen com simple mecanisme de transmissió dels mateixos. No hi ha cap raó per actuar judicialment contra aquests mitjans alternatius. L'apologia de la violència, només té encaix en el Codi Penal espanyol si es realitza per motius racistes, antisemites o ideològics (article 510 del Codi Penal) i justament Kaosenlared.net és exemple en la defensa dels drets de les minories i de respecte per a totes les ideologies democràtiques.

8. Expressem la nostra solidaritat i suport a Kaosenlared.net i a la resta de mitjans alternatius "assenyalats" en els últims dies, així com el nostre profund malestar per aquest nou atac a la llibertat d'expressió.

9. Les persones que treballem, escrivim i llegim kaosenlared estem contra la criminalització dels mitjans de comunicació alternatius i dels moviments socials.

10. La nostra lluita està en la batalla de les idees i per la informació professional i alternativa. No coneixem més armes que la paraula, els arguments raonats i el pensament crític. Som gent de pau.

___________________________

Per adherir-te al manifest en suport a Kaosenlared i la llibertat d'expressió i opinió pots enviar la teva firma a http://www.kaosenlared.net/firmas.php.

Sol·licitem i agraïm a tots els companys i a companyes, lectors, lectores, usuaris i usuàries de Kaosenlared, la difusió d'aquest manifest per tots els mitjans possibles.