Pàgines

dilluns, 25 de setembre del 2017

#1Oct. Arguments pel Sí - 7. Migració.

Avui toca la penúltima postal : Migració. Els que vivim i fem, els que som Catalunya venim del nord, venim del sud, de terra endins i de mar enllà.

Som de diferents llengües, races, cultures i religions, tenim identitats nacionals diverses i barrejades. Cadascú amb la seva identitat personal pròpia i intransferible en la que la identitat nacional és un element més, també personal i intransferible i que ningú et pot imposar ni té dret a jutjar.

Al votar sí, diem sí a país que vol acollir els refugiats, que vol bandejar el racisme explícit i, potser encara més important, l'estructural. Diem sí a un país inclusiu, respectuós i que ajudi al creixement personal i al desenvolupament de cadascú. Diem sí a la identitat lliurement triada i construïda, de cadascú. Diem sí a un país acollidor, on poder viure lliurement des del respecte i la solidaritat amb els altres.

Per això, primer de tot, cal votar. El proper diumenge cal votar.
    Les paperetes

    El model de papereta es pot descarregar de la web del referèndum https://ref1oct.eu. A la zona de descàrregues es pot trobar la butlleta de votació. A aquest link https://www.ref1oct.eu/wp-content/uploads/2017/09/butlleta-amb-mides.pdf. Si tens dificultats d'accés a aquesta web és possible que es tracti d'un impediment posat per l'estat espanyol. Per accedir a la web pots fer servir un proxy web. Cercant la paraula proxy a google et surt una llista de proxys web. El primer que em surt a mi és https://hidester.com/es/proxy/ . N'hi han d'altres. Accediu a aquesta web i al camp on demana URL poseu l'adreça https://www.ref1oct.eu/wp-content/uploads/2017/09/butlleta-amb-mides.pdf

    ... i ja teniu papereta! 

    Les urnes. ON VOTAR?


    Ajuda als teus veïns!

    Malgrat tot, és ben possible que tinguis veïns que no sàpiguen fer servir el proxy, o que no tinguin mitjans o possibilitat per accedir a Internet, o no sàpiguen obtenir aquesta informació, to i que també voldrien votar.
    La CUP de Barcelona ens fa aquesta proposta : 
    En aquest enllaç podem trobar la plantilla que ens proposen.

    Compte! Si fa menys de 6 mesos que us heu empadronat, pot ser que hagueu de votar segons l’anterior domicili. Ho haureu de comprovar.


D'acord. Anem als motius pel Sí. Migració.






Durant segles, Catalunya s’ha enriquit amb les aportacions de les diferents migracions que ha acollit, configurant una societat plural i inclusiva.

Votant sí, deixarem enrere ...

    - Una Llei d’estrangeria repressiva com l’espanyola.

    - Els Centres d’Internament per a Estrangers (CIE).

    - La negació de l’accés a la sanitat.

    - Un sistema que dificulta el dret al treball i una vida digna per a les persones migrades.

    - Qualsevol expressió de racisme o xenofòbia.

La República catalana és una oportunitat única per a construir plegats un país on:
    - Es respectin els drets humans, independentment de l’origen de les persones.

    - S’estableixi un sistema de drets i deures que reconegui el dret de vot i la plena ciutadania.

    - S’aprofiti el potencial econòmic de la República catalana per a generar més riquesa, ocupació de qualitat i benestar per a tothom.

    - Gestionem els nostres propis recursos per a garantir els serveis socials, la sanitat, l'educació i les pensions.

    - Oferim més i millors oportunitats als nostres fills i filles.


Per a un país plural i un futur millor, la resposta és Sí.
1 d'octubre. Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya. Vota Sí!

(Continuarà)