Pàgines

divendres, 17 de maig del 2013

Botifarra de pagès

Wert i la majoria del PP ha aprovat una llei pensada per "españolizar" als nens catalans amb els mateixos calés del pressupost d'educació de la Generalitat.

El meu dubte és si la categorització adequada és  "provocació"  o potser és "humiliació". En tot cas, segur que és "Conflicte".

També penso que la resposta hauria de ser, per començar, una sonora botifarra. Una cosa com aquesta:




Presteu atenció al dibuix perquè descriu els passos per a fer botifarra correctament.

Podeu practicar a casa. Imagineu-vos, per posar-vos en situació, que al davant vostre teniu al  Wert, o a la Llanos de Luna. Se us posa la mala llet al cos. Inspireu profundament. Estireu lenta i ostensiblement el braç dret amb el palmell cap enfora, visible pel receptor de la botifarra. Ara tanqueu el puny de la ma dreta. Piqueu amb un cop enèrgic i el més sorollós possible amb la ma del braç esquerra la part interior del colze del braç dret, que es plegarà. Arribats a aquest punt, hi han dues escoles estilístiques: la que diu de mantenir el puny de la ma dreta tancat, o la que defensa desplegar-ne únicament el dit cor.  Jo soc més de puny tancat.

Practiqueu. Si heu seguit les passes anteriors haureu fet una botifarra com cal.

Amb això haureu aconseguit una cosa molt civilitzada que és, ni més ni menys, que canalitzar l'accés de ràbia homicida que se'ns dubte us  provoquen aquesta gentola a un gest inofensiu. Això, de moment, és bo. Quan hom es troba ofuscat per la ira perd el nord, i el que ens cal és mantenir el cap lúcid.

Per tant, comencem fent una sonora i enèrgica botifarra dedicada al Wert, i a la Llanos de Luna, i immediatament passem al que de debò ens interessa que és donar el següent pas cap a la independència. Calendaris. Agenda. Potser que anem preparant el text de la Declaració d'Independència (DI o DUI). Perquè  ¿de debò es pensa algú que amb la genocida llei d'educació que han perpetrat hi ha algú a Madrid que tingui la menor intenció d'avindre's a una consulta pactada? au va!

A veure, de veritat, la qüestió és quan es farà la DUI. Abans d'acabar l'any, espero. I és que si anem a la DUI, que no hi haurà més collons, retardar-la innecessàriament només serveix per dessagnar encara més al país. A la gent que som el país.

Entenc que immediatament de la DUI la situació serà molt crítica. D'acord. Pensem en els minuts i hores posteriors a la DUI, quan a Castella i a Madrid es plantejaran barbaritats i represàlies. Aquelles hores, aquell dia, potser els dies posteriors seran molt intensos. Fora molt bo que alguns  reconeixements internacionals es facin en aquests moments crítics.

Pensem en com afrontarem aquests primers moments incerts. Pensem com afrontarem els mesos posteriors. A més llarg plaç, pensem con volem que sigui el nou país. Com ens el fem a mida per a que ens sigui útil. Com el fem servir per combatre el pou d'atur i crisi en que estem abocats. Això és el que ens ha de preocupar.

Això és el que ens ha de preocupar. El que hem de rumiar. El pla que cal seguir. Pel que fa a Wert i la seva llei genocida, o a la Llanos de Luna i els seus homenatges a soldats nazis, una sonora, lluminosa, enèrgica, botifarra de pagès amb dedicatòria. I bon vent.

Per descomptat a a questa llei del Wert, no se li ha de fer cap cas. Cap ni un. No és, ni tan sols, insubmissió. És, simplement,  que ja no va amb nosaltres. Que no hi ha res per sobre de la voluntat sobirana del Poble de Catalunya i Déu me'n guard de parlar en nom del Poble de Catalunya, però m'atreveixo a dir que no és la voluntat sobirana del Poble de Catalunya el suïcidi col·lectiu que representa la llei Wert i les moltes lleis d'ofec econòmic i social que està perpetrant l'estat espanyol.

Una mica més relaxats, doncs, després  de la botifarra amb dedicatòria. Pensem en el que de debò ens interessa i, si us plau, anem per feina.