Pàgines

dimarts, 7 de febrer del 2012

Vaga general a Grècia. La primera de 2012.




Avui, a Grècia tornaven a fer vaga general. 

Segons els sindicats grecs, la participació ha estat entre el 80% i el 90% dels treballadors. És la primera vaga general a Grècia d'enguany.  El 2010 van fer 10 vagues generals. El 2011, en van fer 7.

Serveixen per a alguna cosa les protestes? Potser un aplaçament? potser definitiu?

Resultarà increïble si el govern grec fa cas omís d'aquesta protesta. Ara bé, acceptem que és possible que, finalment, el govern grec (l'empresa Estat Grec S.A.)  imposi a tots els treballadors del país, del sector públic i del privat, una retallada del salari mínim del 20% -sí, ho heu llegit bé- entre d'altres mesures d'"austeritat".

Mesures que han provocat més atur. Que han acabat d'ensorrar l'economia grega i han abocat a milers de grecs a la pobresa.

I, malgrat tot, potser el govern grec aprova més "mesures d'austeritat". Aleshores, que els queda als treballadors? enfront la violència de l'estat, a les ordres de la UE, què poden oposar?

Contra els  psicòpates del govern grec, traïdors al poble grec, esbirros i sicaris de la UE, què els queda als treballadors grecs?

La vaga general ja no impressiona als bàrbars del govern grec. Als treballadors grecs només els resta, doncs, recuperar el control, com a l'hospital de Kilkis. Cal que els treballadors demostrin al govern que el control ha retornat a les mans dels obrers. Ja no és el govern qui mana.

La sobirania sempre és del poble i els governs ho són per delegació. Si el govern, qualsevol govern, traeix al poble, aquest, de forma legítima té el dret i el deure de recuperar la sobirania i el control.

El govern grec, amb la seva actuació no està deixant més sortida que la revolta legítima dels ciutadans grecs.

Si els grecs volen deixar la UE, estan en el seu dret de fer-ho. No s'hi val a dir que serà un daltabaix. Per a milions de persones, aquesta crisi ja és un daltabaix. No hem vist solucions. Només estem veient depredació i psicòpates cobdiciosos que volen acaparar fins el menjar dels nens.

Avui la lluita és a Atenes. Per quan toqui a Barcelona -que tocarà- haurem après alguna cosa?





A la samarreta posa "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people." (El poble no hauria de témer el seu govern. Els governs haurien de témer els seus pobles).