Pàgines

dimecres, 16 de juny del 2010

En què t'afecta la reforma laboral

Doncs no, la vaga general no serà a l'octubre. Serà el 29 de setembre. O sigui, d'aquí a tres mesos.

D'aquí a tres mesos el món pot haver donat tantes voltes que potser ni el coneixem. Que algú m'expliqui com és que encara no li han fet cap vaga al ZP. Que algú m'expliqui com és possible que convoquin una vaga ... per d'aquí tres mesos. Senyors de CCOO/UGT! despertin! la reforma l'estan tramitant avui!!!!

En fi. Suposo que CCOO i UGT no es volen fer mal amb el PSOE. I, a més, sempre és més fàcil fer mal als treballadors. Aquest carreguen amb tot.

A continuació, per si voleu saber amb que ens tocarà carregar, un fragment del document del Secretariat de Jurídica del Comitè Confederal -Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya sobre la reforma laboral.

Ens explica en què ens afecta aquesta reforma.

"Rebaixa les indemnitzacions per acomiadament:

- En relació a l’acomiadament improcedent: per tots els nous contractes es generalitzarà la indemnització de 33 dies per any treballat amb un límit de 2 anualitats. En un futur desapareixerà la ja reduïda per les constants reformes indemnització de 45 dies.

- En relació a l’acomiadament objectiu: augmenten els supòsits en que es pot aplicar i, per tant, es permeten més acomiadaments a 20 dies per any treballat. Només al·legant pèrdues (s’especula que seran 6 mesos) es podran fer acomiadaments individuals i col·lectius per causes objectives.

- En relació a la finalització de contractes temporals: augmenta, però de forma progressiva, la indemnització de 8 a 12 dies per any treballat (10 dies a partir de l’any 2010 i 14 dies a partir del 2014).



Més facilitats per realitzar modificacions substancials de les condicions de treball i rebaixes salarials:

- Es podrà modificar encara més fàcilment el nostre horari, torn de treball i funcions dient que amb els canvis es millora la competitivitat de l’empresa al mercat laboral. Si ara els tribunals ja concedien la majoria de modificacions la reforma els hi permetrà augmentar aquests supòsits.

- Es podran no aplicar els augments salarials encara que sigui “en contra” del pactat per Conveni Col·lectiu. La justificació de l’empresària haurà de ser que el previst en Conveni pot afectar a l’estabilitat econòmica de l’empresa i posa en perill les possibilitats de manteniment de l’ocupació.



Més precarietat en la contractació juvenil:

- Es bonificaran al 100% la Seguretat Social a pagar per l’empresari quan faci contractació de joves ja siguin formatius com en pràctiques.

- Es cobrarà el 60% del salari mínim durant el primer any i el 75% el segon any de contracte. Per un jove contractat aquest any 2010 per primer cop, cobraria per jornada complerta un salari de 379,98 euros.


Més facilitat per les ETT:

- Es permetrà que puguin cedir treballadors en feines perilloses, fins ara no podien fer-ho en àmbits com per exemple la construcció.

- Es permetrà que puguin cedir treballadors a l’Administració



Més bonificacions a la Seguretat Social pels empresaris, fet que facilitarà la supressió i restricció de les prestacions, i més facilitats per pagar les indemnitzacions per acomiadament:

- El FOGASA (Fons de Garantia Salarial) abonarà part de la indemnització per acomiadament, fent-lo encara més barat per a les empreses.

- En casos de suspensions temporals de treball es podran beneficiar fins un 80% de les quotes de la Seguretat Social si fan accions formatives pels treballadors i treballadores afectades

- Més bonificacions si es contracta aturats joves (de 16 a 31 anys) o majors de 45 anys i dones, entre d’altres supòsits.

Aquestes i algunes altres són les mesures que ens vol imposar el govern de l’estat
espanyol."